2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Külföld

Állatsimogatóval nyugtatja a vizsgaidőszakban stresszelő diákokat

Állatsimogatót alakított ki egy ausztrál egyetem, hogy így segítsen a diákoknak megbirkózni az év végi vizsgaidőszak okozta stresszel.

A Canberrai Egyetem tanulói számára a Stress Less Week kezdeményezés keretében hozták létre a kis állatparkot, ahol kutyák, kecskék és egyéb kisállatok várják a diákokat.


Thomas Nielsen, az egyetem szakértője szerint az, hogy az egyetemisták kapcsolatba léphetnek állatokkal, jelentősen csökkentheti náluk a stresszt.

Mint elmondta, a stresszkezelés egyik fontos eszköze a pihenési időszakok élvezetének megtanulása. “Jobb intenzíven végezni valamilyen munkát, majd felkelni és mozogni. Mindannyian érzünk stresszt, és ez nem feltétlenül rossz dolog. Ha a stresszt kreatív erővé tudják változtatni, az segíti őket a tanulásban is” – fejtette ki Nielsen.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által 72 ország egyetemistáit vizsgáló idei tanulmány szerint az ausztrálok aggódnak a leginkább a vizsgák miatt.

Az ausztrál egyetemisták között a férfiak 50, a nők 75 százaléka számolt be az iskolai feladatai miatt rendszeresen fellépő stresszről.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros újra Brüsszelben lobbizott

  Soros újra Brüsszelben lobbizott

  A spekuláns Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztosokkal egyeztetett a Soros György a CEU helyzetéről. Az ENSZ migrációs csomag elfogadtatása érdekében gyakran egyeztet az amerikai milliárdos, többek közt Jean-Claude Junckerrel és Frans Timmamermanns csúcsvezetőkkel.

 • Háromméteres fallal védi magát Soros

  Háromméteres fallal védi magát Soros

  Bár Soros György teljes mellszélességben kiáll a nyitott határokat és társadalmakat szorgalmazó rögeszméje mellett, saját villáját három méteres betonfal veszi körül.

 • Mi lesz veled, brexit?

  Mi lesz veled, brexit?

  Elutasította a londoni alsóház a Nagy-Britannia unióból való kilépésének feltételeiről szóló megállapodást. A brüsszeli migránssimogatás, bürokrácia és arrogancia nagymértékben hozzájárult a Brexithez.