EUR: 348,50 Ft
CHF: 326,36 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Extra

Ambrus Attila: Már a családomnak keresek

A héten bemutatják a róla készült filmet, és a tévé nagy sikerű realityjében, az Ázsia Expresszben is hősiesen helytáll – Ambrus Attila úgy érzi, élete végre a helyes kerékvágásban halad, ráadásul immár a pénz miatt sem kell aggódnia, öt év után ugyanis elévült a bankok követelése.

Ötvenévesen is helytállt Ázsiában a Viszkis. Ambrus Attila a TV2 műsorának kedvéért olyan tortúrában vett részt, amelynek végére tíz kilót fogyott, a felesége rá sem ismert. A bankrablóból lett keramikus most ünnepelte 50. születésnapját, amelyet egy háromnapos kerti partival tett emlékezetessé. Mint elmondta, nincs kapuzárási pánikja, hiszen mozgalmas életében rengeteg nővel volt dolga, így nem vágyik másra, csak a feleségére.


– A feleségem húsz évvel fiatalabb nálam, így magától értetődik, hogy szeretnék egy kisbabát. Nem akarok nagypapa-apuka lenni, de azért szeretnék még ott lenni a gyermekem diplomaosztóján – mondta el a Lokálnak Ambrus, aki egy időre felállt műhelye asztalától, és a TV2-n futó Ázsia Expressz kedvéért próbára tette kitartását, bátorságát és tűrőképességét. A műsorról nem akart sokat elárulni, de azt megtudtuk, hogy Berki Krisztiánnal az első pár napban komoly vitái támadtak, ami miatt még azon is gondolkodott, hogy hazatér. Végül erős szövetség alakult ki köztük, a közös munka végén barátként búcsúztak el egymástól. Hamarosan bemutatják az életéről szóló filmet, amelyben ő is szerepel, és a televíziótól is jó gázsit kap, a pénzt pedig immár nem kell egyből a bankoknak utalnia, amelyeket bankrabló korában megkárosított. A kártérítési igények ugyanis a Lokál által megkérdezett jogi szakember szerint öt év alatt elévülnek.
– Ha a kárigényt öt évig nem érvényesítik hivatalos úton, az elévül, ha azonban jogi úton annak érvényesítését megkezdik, onnantól kezdve ismét öt év az elévülés. Ha a kérdéses ügyben a pénzintézetek túllépték az öt évet, úgy már nem tudják behajtani az említett személy által okozott kár ellenértékét és annak kamatait – fejtette ki dr. Kamarás Péter ügyvéd.
– Sokáig én is azt gondoltam, hogy míg élek, törlesztenem kell, de ma már tudom, hogy öt után elévültek a bankok követelései. Így amit megkeresek a munkámmal, azt a családommal élvezhetjük – folytatta a Viszkis, majd hozzátette: nem büszke arra, amit korábban tett, de már megbűnhődött érte, így nyíltan beszél az akkori életéről.
Ambrus egyébként nemrégiben végigjárta az összes rablási színhelyét, sőt a YouTube-ra egy videó-összeállítást is készített, amelyben elmeséli, melyik bankban milyen forgatókönyv szerint „dolgozott”. A megtért bűnöző egyébként még Ázsiába is vitt magával kerámiákat, hogy odaajándékozza a helybélieknek, de mint elárulta, a hűtőmágneseket a mélyszegénységben élő emberek valamiféle kitüntetésnek gondolták, hiszen még hűtőjük sincs.

Ambrus Attila a „Viszkis rabló”
( Fotó: Sáfár Tibor)

„Leszilárdozta” Tvrtkót
Vujity Tvrtko az ATV-n készített interjút Ambrussal a róla szóló film kapcsán, a beszélgetés során azonban hamar elszabadultak az indulatok. A tévés azt fejtegette, vajon mennyire etikus, hogy a Viszkis teljesítmény nélkül, a bankrablásai okán vált celebbé, mire Ambrus így felelt: „Én legalább a saját nevemen élek, ellentétben néhány emberrel, gondolom ön, kedves Szilárd, tudja, miről beszélek” – utalt Tvrtko eredeti nevére, a Balogh Szilárdra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új munkát kerestek a magyar sztárok

    Új munkát kerestek a magyar sztárok

    A járvány miatt már több, mint két hónapja bezártak a színházak és elhalasztották a koncerteket. Néhány magyar színész és zenész ezért új munkahely után nézett.

  • Vedd a hazait!

    Vedd a hazait!

    Megéri magyar terméket vásárolni, hisz amellett, hogy a hazai gazdaságot támogathatjuk vele, gondoskodhatunk arról is, hogy biztonságos, jó minőségű élelmiszer kerüljön az asztalra.