EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Hódmezővásárhely

Amikor egy álom valóra válik

Közel egymillió forintból újulhatott meg a Klauzál utcai Gyermekotthon udvara a Rotary Club Hódmezővásárhely szervezésében, az úgynevezett Tündérkert projekt keretében.

Az egész Tündérkert projekt két részből áll, a Gyermekotthon az első állomása, és közel 1 millió forintból valósulhatott meg. A következő állomása a projektnek Simonyi utcán található kollégium lesz, amely a Kozmutza Flóra Iskola tagintézménye.

A Rotary Club hódmezővásárhelyi szervezete régóta kapcsolatban áll a sérült gyermekekkel foglalkozó intézményekkel. A Dr. Waltner Károly Hódmezővásárhely Különleges Gyermekotthonát Mucsi Tamás, a vásárhelyi Rotary Club tagja tavasszal kereste meg az úgynevezett Tündérkert projekt lehetőségével, amelynek értelmében ez az intézmény is megújulhatott.


Mucsi Tamás, a vásárhelyi Rotary Club tagja, a tündérkert projekt felelőse.

Nyáron kezdődött el a munka: bővült a tárlóhely, kerti padokkal, asztalokkal gazdagodott az udvar, illetve műfüves játszórészt alakítottak ki, ami azért nagyon jó, mert előtte nem tudott kinőni a fű, helyette csak por volt az udvaron. Bár az ünnepélyes átadást október 24-én tartották, a gyerekek már három hete birtokba vették a felújított udvart. Annyira vigyáznak a műfüves szakaszra, hogy cipővel alig mernek rálépni. Nagyon örülnek neki, és ezt az örömöt egy műsorral fejezték ki. Az Aranyszőrű bárány című mesét vitték színre a gyermekotthon lakói, sok humorral és parádés jelmezekkel.

Az Aranyszőrű bárány meséje elevenedett meg az átadó ünnepsége.

Az otthonban 16 gyermek lakik, mindegyikük középsúlyos mértékben értelmi akadályozott, és mindannyian gyermekvédelmi szakellátók növendékei, valamilyen oknál fogva mindegyiküket kiemelték a családjukból.


Ságodiné Samu Edit, a gyermekotthon szakmai vezetője

– A mindennapjainkban úgy élünk, mint egy nagy család. Csak mi 16 gyermekről gondoskodunk 14 kollégámmal közösen – fogalmazott Ságodiné Samu Edit, a gyermekotthon szakmai vezetője, aki kifejezte háláját a projekt megvalósításában részt vevő, segédkező emberek, szervezetek felé, kiemelve közülük Mucsi Tamást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.