2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Extra

„Apu fentről figyel ránk”

Hatalmas tömeg gyűlt össze szombat délután Bud Spencer szoboravatóján, a budapesti Corvin sétányon. A tavaly elhunyt olasz legenda lányai, Cristiana és Diamante mellett legjobb magyar barátja, Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdázó könnyek közt avatta fel Tasnádi Szandra alkotását. 

– Elképesztő az a szeretet, amit a magyaroktól kapott és kap most is. Biztos vagyok benne, hogy most is épp ide néz le ránk onnan fentről – mondta könnyek között a színész legkisebb lánya, Diamante a szobor leleplezése előtt.  – Olyan apa volt, amilyet csak álmodhat magának egy gyerek. Szinte minden forgatására elkísértük, ilyenkor, amíg ő dolgozott, magántanár tanított minket. A lehető legtöbb szabad percét a családdal akarta tölteni. Megtanultuk tőle, hogy mindig örömmel éljünk, és fütyüljünk a gondokra – mondta édesapjára visszaemlékezve Diamante, aki maga is színész lett.


– Nem volt átlagos apa, de rajongtunk érte. Neki az életigenlés volt az életfilozófiája, megtanította nekünk Isten szeretetét és a munka iránti alázatot – egészítette ki húgát Cristiana, aki bevallotta, kislányként szerelmes volt Terence Hillbe.

– Tízévesen azt terveztem, hozzámegyek feleségül, mert egy nagyon jóképű és humoros férfi volt, sokat járt hozzánk, nagyon jó barátok voltak apámmal, és imádta a spagettijét. Ma már természetesen másképp tekintek rá, egy nagyon jó családi barát – mesélte Cristiana, aki azt mondja, ő hasonlít legjobban a színészre. – Apa mindig azt vallotta, csak az a különbség kettőnk között, hogy én nő vagyok, ő pedig férfi, de mind külsőben, mind mentalitásban nagyon hasonlítunk. A fiam nevelésében is olykor tőle kértem tanácsot. A legutoljára azt mondta: „Kislányom, hagyd, hogy a maga útját járja, csak legyél mögötte, ha elesne.” – Az isteni humora mellett rendkívül bölcs volt, rettenetesen hiányzik, hatalmas űrt hagyott maga után a családban – mondta szomorúan az asszony.


Bud Spencer és felesége, Maria 56 évig éltek boldog házasságban, a színész elvesztése rendkívül megviselte az asszonyt. – Anyám az egyik legerősebb asszony, akit ismerek, de amikor apu elment, életének az egyik bástyája omlott össze. Mindenben segítettük őt, egymás támaszai voltunk a bajban, de a lehetőségekhez képest ma már szerencsére jól van – árulta el lányuk.

– Engem Bambinónak hívott, mert egy fél méterrel magasabb volt, mint én – mesélte könnyezve Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdázó, Bud Spencer magyar barátja. – Legutóbb két éve jártam nála a feleségemmel. Imádtam a főztjét, elképesztő tengeri herkentyűs spagettit tudott készíteni. A legmókásabb élményünk talán az utolsó olasz–magyar mérkőzésen volt, mielőtt kiment Amerikába színészkedni. Megkért minket, ha  lehet, ne ma törjük el az orrát, mert két hét alatt nem gyógyulna meg. De amúgy sem mertünk neki túl nagyokat odasózni, mert az egész csapatot leüthette volna egyetlen mozdulattal – emlékezett vissza nevetve Gyuri bácsi, aki a színész lányainak, Cristianának és Diamanténak átnyújtott néhány fotót, amelyeken ők ketten, az olimpiai bajnok és sporttársa, Bud Spencer láthatók.

A 2,4 méter magas alkotást Tasnádi Szandra szobrászművész ajánlotta fel. Az átadáson jelen volt dr. Kocsis Máté, a szobornak otthont adó Józsefváros polgármestere is.

BUD SPENCER fotó: Profimedia

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Karanténba került az Avatar 2. stábja

  Karanténba került az Avatar 2. stábja

  Kalandos úton érkezett meg Új-Zélandra az Avatar 2 című film amerikai stábja, amelynek egy jogi kiskaput kihasználva sikerült bejutnia a koronavírus-járvány miatt szigorú beutazási szabályokat alkalmazó szigetországba.

 • Nemzetközi porondra lépnek

  Nemzetközi porondra lépnek

  Angol nyelven is meghallgathatjuk mostantól az Európa 2020 című slágert. Nagy Szilárd és Ragány Misa szerzőtársaikkal az idén tavasszal Európában, így hazánkban is kialakult helyzetre szerettek volna reflektálni a nagysikerű Varga Miklós-Varga Mihály dal feldolgozásával.

 • Újranyitottak az ovik – Megmérik a kicsik hőmérsékletét

  Újranyitottak az ovik – Megmérik a kicsik hőmérsékletét

  Több, mint két hónap kihagyás után tegnap Budapesten is újra megnyitottak a bölcsődék és az óvodák. Az intézményekben számos óvintézkedéssel védik a dolgozókat és a gyerekeket, rendszeresen fertőtlenítik a játékokat és a kilincseket, de az előtérben testhőmérsékletet is mérnek.