EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Szekszárd

Aranyérmes cukrászok

A Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolájának diákjai kimagasló sikereket értek el a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola megmérettetésén. Fazekas Kitti és Fábián Petra elsők lettek a Siófokon megrendezett I. Balatoni Gasztronómiai Versenyen. A szekszárdi intézmény tanulói meghívást kaptak erre a megmérettetésre, a vetélkedőn külön kategóriaként cukrászok, szakácsok, pincérek mérhették össze szakmai tudásukat.

A cukrász kategóriában Fazekas Kittyt és Fábián Petrát indították a versenyen, s ők megnyerték a Balaton Fiatal Cukrásza díjat is. A cukrászoknak egy édes és egy sós rétest kellett elkészíteniük, ami házi készítésű húzott rétestésztát jelent, amelyet a helyszínen kellett begyúrni, húzni a rétest. Ezt követően el kellett készíteniük Krúdy Gyuláról – illetve hozzá kapcsolódóan, az életéről – egy dísztortát, amelyhez megszabták, hogy hungarikumokat kell felhasználniuk. Ki kellett találniuk egy új tortaízt, amelyet a dísztortában is meg kellett jeleníteni. A cukrászok kiválóan helytálltak a megmérettetésen, a zsűri elégedettségét pedig az első helyezés is igazolja.


Fotó: Mészáros Diána

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.