2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Szekszárd

Aranyérmes cukrászok

A Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolájának diákjai kimagasló sikereket értek el a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola megmérettetésén. Fazekas Kitti és Fábián Petra elsők lettek a Siófokon megrendezett I. Balatoni Gasztronómiai Versenyen. A szekszárdi intézmény tanulói meghívást kaptak erre a megmérettetésre, a vetélkedőn külön kategóriaként cukrászok, szakácsok, pincérek mérhették össze szakmai tudásukat.

A cukrász kategóriában Fazekas Kittyt és Fábián Petrát indították a versenyen, s ők megnyerték a Balaton Fiatal Cukrásza díjat is. A cukrászoknak egy édes és egy sós rétest kellett elkészíteniük, ami házi készítésű húzott rétestésztát jelent, amelyet a helyszínen kellett begyúrni, húzni a rétest. Ezt követően el kellett készíteniük Krúdy Gyuláról – illetve hozzá kapcsolódóan, az életéről – egy dísztortát, amelyhez megszabták, hogy hungarikumokat kell felhasználniuk. Ki kellett találniuk egy új tortaízt, amelyet a dísztortában is meg kellett jeleníteni. A cukrászok kiválóan helytálltak a megmérettetésen, a zsűri elégedettségét pedig az első helyezés is igazolja.


Fotó: Mészáros Diána

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.