EUR: 325,45 Ft
CHF: 282,79 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Szombathely

Átadták a Haladás Sportkomplexumot

A Haladás több mint 15 milliárd forintos kormányzati támogatással felépült és november 8-án átadott sportkomplexumában a Swietelsky-Szombathelyi Haladás 3-1-re legyőzte a gálameccsre meghívott horvát NK Osijek csapatát.

A XXI. századi követelményeknek megfelelő multifunkcionális sportcsarnok a Haladás szinte valamennyi szakosztályának új otthont, a szombathelyi fiatalok számára pedig sportolási lehetőséget kínál.


Így néz ki az éjszaka kivilágított sportkomplexum Fotó: szombathely.hu

A sportcsarnok földszintjén a sakkozók, a birkózók, az ökölvívók és a súlyemelők kaptak helyet, valamint itt található egy konditerem és a bemelegítőfolyosó is. Az első emeletet a kézilabda-, a futsal-, a röplabdaszakosztályok sportolói, valamint az utánpótlás labdarúgó-játékosok foglalhatják majd el, valamint itt található az ötszáz fős lelátóval felszerelt centerpálya is.

Hivatalosan is átadták a létesítményt Fotó: szombathely.hu

A megnyitón dr. Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára mondott köszöntőt. – Ha azt akarjuk, hogy erős, kitartó és jó jellemű fiaink és lányaink legyenek, meg kell őrizni a fiatalok egészségét, ezt pedig kizárólag a sporton át tudjuk megvalósítani – emelte ki beszédében az államtitkár, aki azt is hangsúlyozta, hogy a szabadidő- és a diáksport-egyesületek is használhatják majd a sportkomplexumot.


Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője a megelőzésre, az egészséges életmódra hívta fel a figyelmet, amikor azt mondta, hogy a sportra fordított pénz a leghatékonyabb egészségügyi beruházás. – Sokfélék vagyunk, de a Hali és a sport szeretete mindenkit összeköt. Azért jöttünk össze, hogy kibontsuk és megnézzük a szülinapi ajándékot, amit már nagyon megérdemeltünk. Küzdjetek teljes erővel a zöld-fehér színekért, hiszen az apáink itt sportoltak és unokáink is ezen a helyen sportolnak majd – fogalmazott.

A rézfúvósok megadták az alaphangulatot Fotó: szombathely.hu

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, aki korábban jelképesen átvette az építőktől a létesítmény kulcsát, köszöntőjében felidézte, hogy néhány évvel ezelőtt még csupán a vágyak közé tartozott egy új stadion és az annak környezetét jelentő rekreációs övezet kiépítése, most pedig már mindkettő megvalósult.

Homlok Zsolt, a Haladás VSE elnöke arról szólt, hogy a zöld-fehér egyesületnek az elmúlt öt évben sikerült gazdaságilag megerősödnie, az új szakosztályok létrejöttével és a sportolók létszámának növekedésével a Hali-család nagyon rászolgált már a megújult infrastruktúrára is. Utalt arra is, hogy 2019-ben lesz a Haladás VSE százéves, új otthonukban pedig méltó módon ünnepelhetik meg a centenáriumot.

Új otthont kapott az 1919-ben alapított klub Fotó: szombathely.hu

Az UEFA IV. besorolású, mintegy kilencezer fős, teljes egészében fedett lelátóval rendelkező stadion avatóján videóvetítéssel, warm-up játékokkal és a kilátogató gyerekeket, családokat megmozgató programokkal várták a mintegy 8 ezer szurkolót. Elsőként a Savaria Szimfonikus Zenekar rézfúvósai jöttek be, majd a show-ban feltűnt a Vas megyei Soulwave és az Ataru együttes, ott voltak a freestyle futballisták, a Savaria legiósok, a szombathelyi futballistapalánták és táncosok. A műsort a sztárriporter, Hajdú B. István konferálta, amelynek során elhangzott, hogy minden bizonnyal sokáig szolgálja a várost a sportkomplexum.

A gálameccsen a Swietelsky-Haladás és az NK Osijek csapata találkozott. A barátságos mérkőzést a zöld-fehérek nyerték 3-1-re.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.