EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Nyíregyháza

Átadták a Prima díjakat

Tizenkettedik alkalommal adták át Szabolcs-Szatmár-Beregben a Prima díjat a megyeházán. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete a különböző kategóriákban idén is 10 személyt jelölt. Közülük ebben az esztendőben is hárman vehették át a megyei Prima díjat és az ezzel járó egymillió forintot.

Magyar Építészet és Építőművészet kategóriában Nagylucskay László épületgépész, Magyar Sajtó kategóriában Kéry Péter rendező-operatőr nyerte el a díjat. A Magyar Zeneművészet kategóriában Boronkay Ferencné, a Filharmónia Magyarország megyei kulturális szervezője vehette át az elismerést. A különdíjat és az ezzel járó félmillió forintot Magyar Irodalom kategóriában Nagy Zsuka költő kapta. A megyei önkormányzat különdíjasa Magyar Képzőművészet kategóriában Szepessy Béla grafikusművész, a nyíregyházi önkormányzat különdíjasa pedig Magyar Tudomány kategóriában dr. Istvánovits Eszter régész-muzeológus lett.


Nagy Zsuka különdíjas, Kéry Péter, Boronkay Ferencné és Nagylucskay László Prima Díjasok, Szepessy Béla különdíjas (Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.