2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Nyíregyháza

Átadták a Prima díjakat

Tizenkettedik alkalommal adták át Szabolcs-Szatmár-Beregben a Prima díjat a megyeházán. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete a különböző kategóriákban idén is 10 személyt jelölt. Közülük ebben az esztendőben is hárman vehették át a megyei Prima díjat és az ezzel járó egymillió forintot.

Magyar Építészet és Építőművészet kategóriában Nagylucskay László épületgépész, Magyar Sajtó kategóriában Kéry Péter rendező-operatőr nyerte el a díjat. A Magyar Zeneművészet kategóriában Boronkay Ferencné, a Filharmónia Magyarország megyei kulturális szervezője vehette át az elismerést. A különdíjat és az ezzel járó félmillió forintot Magyar Irodalom kategóriában Nagy Zsuka költő kapta. A megyei önkormányzat különdíjasa Magyar Képzőművészet kategóriában Szepessy Béla grafikusművész, a nyíregyházi önkormányzat különdíjasa pedig Magyar Tudomány kategóriában dr. Istvánovits Eszter régész-muzeológus lett.


Nagy Zsuka különdíjas, Kéry Péter, Boronkay Ferencné és Nagylucskay László Prima Díjasok, Szepessy Béla különdíjas (Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.