2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Nyíregyháza

Átadták a Prima díjakat

Tizenkettedik alkalommal adták át Szabolcs-Szatmár-Beregben a Prima díjat a megyeházán. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete a különböző kategóriákban idén is 10 személyt jelölt. Közülük ebben az esztendőben is hárman vehették át a megyei Prima díjat és az ezzel járó egymillió forintot.

Magyar Építészet és Építőművészet kategóriában Nagylucskay László épületgépész, Magyar Sajtó kategóriában Kéry Péter rendező-operatőr nyerte el a díjat. A Magyar Zeneművészet kategóriában Boronkay Ferencné, a Filharmónia Magyarország megyei kulturális szervezője vehette át az elismerést. A különdíjat és az ezzel járó félmillió forintot Magyar Irodalom kategóriában Nagy Zsuka költő kapta. A megyei önkormányzat különdíjasa Magyar Képzőművészet kategóriában Szepessy Béla grafikusművész, a nyíregyházi önkormányzat különdíjasa pedig Magyar Tudomány kategóriában dr. Istvánovits Eszter régész-muzeológus lett.


Nagy Zsuka különdíjas, Kéry Péter, Boronkay Ferencné és Nagylucskay László Prima Díjasok, Szepessy Béla különdíjas (Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.