EUR: 323,18 Ft
CHF: 283,06 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb XVII.kerület

Athéntól Spártáig futott, majd elájult

Athéntól Spártáig összesen 246 kilométert futnak a Spartathlon résztvevői. Káldi Péter személyében először indult rákosmenti futó és ért sikeresen célba szeptember utolsó hétvégéjén az ultrafutóversenyen. A megmérettetésről a Vigyázó Művelődési Házban számolt be az érdeklődőknek múlt pénteken.

Az élménybeszámolóból kiderült, a Spartathlonon való indulás nemcsak a megfelelő szintidőnek, de a szerencsének is köszönhető, hisz sorsolással választják ki az indulókat. Az idén ez 23 magyarnak, köztük Káldi Péternek sikerült, aki 306-os rajtszámmal vágott neki a 246 kilométernek. Péter hat éve egy festőtársa biztatására kezdett el futni, először csak három kilométert. Majd következett a félmaraton, a maraton és idén a Spartathlon. A négyszáz induló közül 203. futóként ért célba. Úgy emlékszik, célba érkezésekor már nem fájt semmije, olajkoszorút és korsó vizet kapott, na, meg sok-sok tapsot, végül elájult.


Káldi Péter harmincöt órát futott
( Fotó: Sáfár Tibor )

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.