2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb XVII.kerület

Athéntól Spártáig futott, majd elájult

Athéntól Spártáig összesen 246 kilométert futnak a Spartathlon résztvevői. Káldi Péter személyében először indult rákosmenti futó és ért sikeresen célba szeptember utolsó hétvégéjén az ultrafutóversenyen. A megmérettetésről a Vigyázó Művelődési Házban számolt be az érdeklődőknek múlt pénteken.

Az élménybeszámolóból kiderült, a Spartathlonon való indulás nemcsak a megfelelő szintidőnek, de a szerencsének is köszönhető, hisz sorsolással választják ki az indulókat. Az idén ez 23 magyarnak, köztük Káldi Péternek sikerült, aki 306-os rajtszámmal vágott neki a 246 kilométernek. Péter hat éve egy festőtársa biztatására kezdett el futni, először csak három kilométert. Majd következett a félmaraton, a maraton és idén a Spartathlon. A négyszáz induló közül 203. futóként ért célba. Úgy emlékszik, célba érkezésekor már nem fájt semmije, olajkoszorút és korsó vizet kapott, na, meg sok-sok tapsot, végül elájult.


Káldi Péter harmincöt órát futott
( Fotó: Sáfár Tibor )

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.