EUR: 346,21 Ft
CHF: 326,46 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Dunaújváros

Az alkotóval nézhetünk farkasszemet

Kányádi-vers, Depeche Mode-klip, egy gimnáziumi angoltanár és rengeteg önarckép a színházban – de nem a színpadon, hanem a Bartók Kamaraszínház aulájában, ahol Kurucz Zsófia képzőművész Nem én vagyok című kiállításának megnyitója különleges élményt nyújtott a résztvevőknek. 

Kurucz Zsófia képzőművész munkáit láthatják az érdeklődők a Bartók Kamaraszínház aulájában. A tárlat megnyitóján a Széchenyi István Gimnázium tanulója, Gombita Klaudia Kányádi Sándor egyik versét adta elő, de a résztvevőknek egy Depeche Mode-klipet is levetítettek, ezzel is fokozva a tárlat sajátos hangulatát. A kiállítást a képzőművész párja, Horváth Viktor, a gimnázium tanára nyitotta meg, aki érezhető elfogódottsággal ajánlotta a műveket. A több önarcképet is tartalmazó kiállítás anyagai egészen varázslatossá teszik a Bartók aulájának atmoszféráját.


Kurucz Zsófia sajátos hangulatú kiállításának ad otthont a Bartók aulája

A színházba érkezők minden bizonnyal nem csak az előadásig hátralévő idő eltöltése céljából nézik majd meg a képeket, hiszen azok már a belépéskor vonzzák a tekintetet, és nehezen engedik el a nézőt. Az önarcképeken valóban az alkotóval nézhetünk farkasszemet, aki szinte szemrehányóan kérdezi a szemben állót: „nos, mit gondolsz rólam?”

Mégis a sok-sok sötét színnel festett, fekete szín uralta képek egyfajta önkritikát, öniróniát is megfogalmaznak: mint egy Karinthy-vers, amely úgy figurázza ki a költőt, hogy közben tiszteletét, hódolatát is kifejezi iránta. Zsófia tárlata is egy ilyen sajátos vallomás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.