EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,69 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Dunaújváros

Az alkotóval nézhetünk farkasszemet

Kányádi-vers, Depeche Mode-klip, egy gimnáziumi angoltanár és rengeteg önarckép a színházban – de nem a színpadon, hanem a Bartók Kamaraszínház aulájában, ahol Kurucz Zsófia képzőművész Nem én vagyok című kiállításának megnyitója különleges élményt nyújtott a résztvevőknek. 

Kurucz Zsófia képzőművész munkáit láthatják az érdeklődők a Bartók Kamaraszínház aulájában. A tárlat megnyitóján a Széchenyi István Gimnázium tanulója, Gombita Klaudia Kányádi Sándor egyik versét adta elő, de a résztvevőknek egy Depeche Mode-klipet is levetítettek, ezzel is fokozva a tárlat sajátos hangulatát. A kiállítást a képzőművész párja, Horváth Viktor, a gimnázium tanára nyitotta meg, aki érezhető elfogódottsággal ajánlotta a műveket. A több önarcképet is tartalmazó kiállítás anyagai egészen varázslatossá teszik a Bartók aulájának atmoszféráját.


Kurucz Zsófia sajátos hangulatú kiállításának ad otthont a Bartók aulája

A színházba érkezők minden bizonnyal nem csak az előadásig hátralévő idő eltöltése céljából nézik majd meg a képeket, hiszen azok már a belépéskor vonzzák a tekintetet, és nehezen engedik el a nézőt. Az önarcképeken valóban az alkotóval nézhetünk farkasszemet, aki szinte szemrehányóan kérdezi a szemben állót: „nos, mit gondolsz rólam?”

Mégis a sok-sok sötét színnel festett, fekete szín uralta képek egyfajta önkritikát, öniróniát is megfogalmaznak: mint egy Karinthy-vers, amely úgy figurázza ki a költőt, hogy közben tiszteletét, hódolatát is kifejezi iránta. Zsófia tárlata is egy ilyen sajátos vallomás.

Kapcsolódó Cikkek