EUR: 317,94 Ft
CHF: 280,63 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Az elemző szerint a törökországi szír menekültek többsége visszatérne hazájába

Egy közelmúltban készült felmérés szerint a Törökországban tartózkodó szír menekültek döntős többsége szeretne visszatérni a hazájába – mondta Kövecsi-Oláh Péter, a Migrációkutató Intézet munkatársa szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A szakértő kifejtette, a Törökországban tartózkodó mintegy 3,4 millió szíriai menekült 8-10 százaléka tartózkodik menekülttáborokban, míg fennmaradó részük az Égei-tenger vidékén és a nagyvárosokban él.


Törökország ugyanakkor az EU-val kötött megállapodás értelmében jelenleg kínosan ügyel arra, hogy a szír menekültek ne indulhassanak el Görögország irányába akkora számban, mint 2014-2015-ben – mondta Kövecsi-Oláh Péter.

Kiemelte továbbá, hogy grúz szervezett bűnözői csoportok az ukrajnai instabilitást kihasználva egy északi útvonal kialakításába kezdtek a szír menekültek Nyugat-Európába juttatása érdekében, ugyanakkor szerinte ez az irány nem válik majd meghatározóvá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Igen gyengécske magyarázattal szolgált új felesége esküvői náci karlendítése kapcsán Sneider Tamás Jobbik-elnök, aki szerint “csak poénkodtak” a kiszivárgott videón. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy az egykori radikálisok átírnák saját múltjukat, de most az is kiderült: nem csak a régmúltban, a néppárti fordulat óta is leginkább a náci romantika fakasztja őket mosolyra.

 • Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Brüsszel és a Soros-szervezetek korlátozni akarják a tagállamok függetlenségét, fejük fölé kineveznének egy úgynevezett független szakértői testületet, amely valójában egy rögtönítélő bíróság lenne – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 • Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Újabb személyt gyanúsíthatnak meg a kistarcsai gyermektragédia ügyében. A hároméves Pannikának, aki kizuhant a negyedikről, a szüleit és a rá vigyázó keresztanyját is meggyanúsították már, a gyerek vérében pedig alkoholt találtak.