EUR: 322,02 Ft
CHF: 281,64 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Belföld

Az illegális migrációról kéri ki a szegediek véleményét a Fidesz és a KDNP

Az illegális migrációról kéri ki a szegediek véleményét a Fidesz és a KDNP, aláírásgyűjtést indítanak és személyesen is felkeresik az embereket – jelentette be a két párt helyi frakcióvezetője csütörtökön a Tisza-parti városban.

Haág Zalán (KDNP) a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, Botka László Szeged szocialista polgármestere többször támadta a kormány migrációs politikáját. 2015-ben pedig, amikor illegális bevándorlók ezrei vonultak keresztül a városon, azt mondta, a szegedieket nem zavarják a migránsok.


Martin Schulz, az Európai Parlament korábbi elnöke Botka Lászlóval folytatott megbeszélését úgy összegezte, Szeged, egy “elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”. A szegedi polgármester májusban pedig úgy nyilatkozott, lebontaná a határt védő kerítést – közölte Haág Zalán.

A KDNP szegedi frakcióvezetője kifejtette, minden alkalommal, amikor a közgyűlésen szóba került volna az illegális migráció témája, Botka László “lesöpörte” azt a napirendről.


Nógrádi Tibor (Fidesz) úgy fogalmazott, Magyarországon két politikus Gyurcsány Ferenc és Botka László támogatta az illegális migrációt és a kötelező betelepítési kvótát. Az utóbbi időben ráadásul felerősödtek azok a hangok, hogy a kötelező betelepítés esetén Szeged lenne a “célváros”.

Ezért a Fidesz és a KDNP kikéri a szegediek véleményét, azt a kérdést teszik föl. “Akarja-e ön, hogy Botka László segítségével közvetlen környezetébe migránsokat telepítsenek?” – tudatta a politikus. Elmondta, a kérdőíveket a Fidesz helyi irodájában, illetve a városban fölállított standokon írhatják alá az emberek, emellett otthonaikban is felkeresik a szegedieket.

Az aláírásgyűjtés első ütemben december 17-ig tart, majd januárban folytatódik, míg a teljes lakosságot el nem érik – közölte Nógrádi Tibor.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tömegek a Gerecse Kapujánál

  Tömegek a Gerecse Kapujánál

  A szép őszi időnek is köszönhető, hogy a szabadidős programokat kedvelők szívesen keresik fel a térség új turisztikai központját, az augusztusban átadott Gerecse Kapuját és környékét.

 • Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata nevéhez híven mindig is hitt a fortuna erejében, hiszen az élet olyan lehetőségeket sodort elé, amik által elérte az álmait. A SzerencseSzombat háziasszonya leginkább azért hálás a sorsnak, hogy hamarosan megszületik első gyermeke, akinek már most a kistestvért terveznek párjával.

 • Megint az Orbán családról hazudozik a baloldali média

  Megint az Orbán családról hazudozik a baloldali média

  Újabb nagyon aljas álhír terjedt el a magukat függetlennek hazudó baloldali fake news portálokon. A balliberális propagandagépezet most épp arról hazudott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Flóra katonai gépen utazott haza Ciprusról.

 • Innovációban támogatják az ipari szereplőket

  Innovációban támogatják az ipari szereplőket

  – Hatalmas kihívás elé állítja az autóipari szereplőket a hónap elején Luxemburgban született EU-döntés, amelynek értelmében 2030-ig az autógyártó vállalatoknak 35 százalékkal kell csökkenteniük szén-dioxid-kibocsátási értékeit, ezért ezen a területen a jövőben az eddiginél is fontosabb lesz a kutatás-fejlesztés és az innováció – jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a szerdán megnyílt Automotive Hungary 2018 6.