2020. június 07., vasárnap
Róbert

Belföld

Az MSZP tiltakozik a Horn Gyula szobrát kidekoráló Jobbikosok miatt

Molnár Gyula MSZP-elnök egy videofelvételen jelentette be, hogy a lehető legnyomatékosabban elítéli azt, amit Horn Gyula angyalföldi szobrával tettek jobbikos politikusok. Gyalázatosnak nevezte a párt embereinek tettét, ám a csavar akkor jött a videófelvételen, amikor Molnár Gyula a tiltakozásába még a Fideszt is belekeverte. Egy MSZP közeli blog szerint Horn volt „az újkori történelem talán legnagyobb államférfija”. – írja a Pest Srácok.

Mint azt korábban megírtuk, A Jobbikhoz kötődő Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) aktivistái mindenszentek előtt gyalázták meg Horn Gyula XII. kerületi szobrát. A volt miniszterelnök emlékművének alakját fekete anyaggal vonták be, nyakába pedig egy táblát akasztottak, melyen a következő felirat volt olvasható: „pufajkás gyilkos”.


A hírt egyébként a Jobbikkal szorosan együttműködő Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom október 31-én tette közzé honlapján, melyet a következőképpen magyaráztak.

Horn Gyula meggyalázott szobra

“1956 fiataljai a szovjet tankokkal néztek szembe. Ilyesmire senkit nem kérünk, de reméljük, nagyon sok kommunista emlékműre, szoborra vagy táblára kerül fekete lepel az elkövetkező néhány hétben! Ma Magyarországon és Budapesten számtalan közterület és szobor őrzi a kommunista emlékeket minden ezzel ellentétes híreszteléssel szemben. Így fordulhat elő, hogy néhány éve szobrot avathattak annak a Horn Gyulának, akiről köztudott, hogy tevékenyen részt vett az ’56-os szabadságharc leverésében, majd az azt követő megtorlásokban, később pedig politikai pályafutását is végig a gyilkos eszmerendszer kötelékében töltötte.”


Az eset után az MSZP és Molnár Gyula kiadott egy videót, amelyen megkoszorúzza Horn szobrát, és arról értekezik, hogy mennyire szörnyű, ami történt. Majd hirtelen a semmiből a Fideszt is belekeveri a történtekbe, íme:

Egyébként érdekes, hogy az akció pont akkor történt, amikor az MSZP és a Jobbik egyre szorosabbra próbálja fűzni kapcsolatát. Úgy tudni, hogy a jövő évi választáson valamilyen módon összedolgoznak majd, ugyanis így szeretnék elérni, hogy egyéni képviselőjelöltjeik helyben le tudják győzni a fideszes indulót – írja a lap.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek