EUR: 319,55 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Szeged

Az ördög adventkor sem alszik

Pontokba szedtük, mire érdemes odafigyelni az adventi időszakban, ugyanis vannak, akik nem az ünnepekre készülődnek, hanem inkább a másik ember értékeinek megszerzését fontolgatják.

– Szegeden a rendőrség az elkövetkező hetekben fokozottan fog ügyelni a biztonságunkra, a karácsonyi vásárokban, a pénzintézetek környékén, az utcákon ott lesznek az egyenruhás és a civilbe öltözött hatósági emberek – mondta M. Toronykőy Márta rendőr alezredes. Ennek ellenére nem árt nekünk is résen lenni, ezért összegyűjtötték a legjobb tippeket biztonságunk érdekében.


Szegeden rendőrség az elkövetkező hetekben fokozottan fog ügyelni a biztonságunkra, a karácsonyi vásárokban, a pénzintézetek környékén, az utcákon ott lesznek az egyenruhás és a civilbe öltözött hatósági emberek

1.) Ahol nagy a tömeg, a lökdösődés, ott a zsebtolvajok is szívesen „halásznak”. Értékeinket – pénztárcánkat, okmányainkat, technikai eszközeinket – jól zárható helyre, például kabátunkba, táskánkba tegyük el! A táskát szorítsuk magunkhoz!

2.) A tömegközlekedési eszközökre felszállva szintén ugyanezekre figyeljünk!


3.) Ha autóval indulunk vásárolni, válasszunk őrzött, kivilágított parkolót! Minden esetben győződjünk meg arról, bezártuk-e a kocsit. Ne hagyjunk látható helyen értékeket a járműben!

4.) Online ajándékvásárlás esetén adatvédelmi szabályzattal rendelkező webes felületről rendeljünk! Olvassuk el a korábbi vásárlói véleményeket, hozzászólásokat!

5.) Biztonságos pénzintézeti honlapról utaljunk! Nézzük meg, hogy megjelenése valóban olyan, amilyennek a weboldal alapján lennie kell! Ne legyen semmilyen elírás, mert sok esetben ekkor próbálják átverni a vásárlókat!

6.) Óvatosan használjuk a közösségi oldalakat! Ne posztoljunk olyan bejegyzést, ami arra utal, hogy lakásunk rövidebb-hosszabb ideig őrizet nélkül marad! Nem kell mindenkinek tudnia, hogy most szálltunk fel a repülőgépre.

7.) Amennyiben elutazunk, kérjünk meg egy szomszédot, rokont, hogy időnként nézzen rá a lakásunkra. A reklámújságok kivétele a postaládából nagyon fontos!

Apró körültekintéssel elkerülhetjük az áldozattá válást.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek