EUR: 344,92 Ft
CHF: 319,48 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Miskolc

Az országos döntőben is helytálltak a Köpönyegforgatók

Az Öröm a zene tehetségkutató sorozat  döntőjére október elején került sor a Budapest Music Expón. Ide 24 csapat jutott be a területi döntőkből, köztük a miskolci Köpönyegforgatók.  Zakar Viktor, a zenekar dobosa mesélt a Lokál Extrának a csapat előéletéről és a tehetségkutatón való  részvételről.

– Már 2015-ben is létezett a zenekar, de csak 2016 őszén jelentettük meg az első dalunkat, akkorra készültünk el egy koncertműsorral, illetve néhány dalt addigra már stúdióban rögzítettünk. A trió felállás már a kezdetekkor is ugyanez volt, mint most: Peres Gergő – ének, basszus, Barkóczi Bence – gitár, és én. Igyekeztünk egy megjelenést, egy brandet is felépíteni addigra. Az első dalunk a Petőfi rádióban debütált, illetve akkor volt egy interjú is velünk, azóta is rendszeresen adunk közre újabb szerzeményeket. A dalokra vagy rendes, vagy minimum egy-egy szöveges videót készítünk, hogy képileg is legyen támogatva – mondta el Viktor.


A Budapest Music Expón is bemutatkozott a miskolci banda

 

A csapat a 2016-os beindulása után sok tehetségkutatón vett részt, jó helyezéseket elérve, 1., 2. és 3. hellyel is büszkélkedhetnek a fiúk, de több különdíjat is bezsebeltek már. A pesti döntőbe a hajdúszoboszlói SzobRock megnyerésével jutottak. Az egyik díjnak köszönhetően idén felléphettek a FEZEN fesztiválon, de koncerteztek már a Belmondo és a Roy és Ádám trió előtt is.

Lendületben a Köpenyegforgatók!

 

– Azért szerepeltünk ennyi tehetségkutatón, hogy szakmai zsűritől kapjunk visszajelzéseket. Ezek hasznosak voltak. A Soundcheck tehetségkutatót is megnyertük, ennek köszönhetően készülhetett el a Bőségszaru dalunkra egy videóklip, 360 fokos kamerával! Az októberi budapesti döntőn úgy éreztük, jól játszottunk és nagyon élveztük a részvételt. A zsűri nem minket választott győztesnek, viszont az eredményhirdetésnél másodiknak soroltak be minket, ami nagy elismerés volt. Sajnos, ez nem járt díjjal, mivel ezen a versenyen csak az első helyezett kap hárommilliós támogatást. Úgy gondoljuk, ezzel le is zárjuk tehetségkutatós korszakunkat, innentől már a koncertek szervezésére és az első lemezünk megjelentetésére koncentrálunk – nyilatkozta a zenekar dobosa.


A fiúk hazai pályán nem sokszor léptek még föl, Miskolcon a Helynekemben koncerteztek az Európa Kiadó és az Üllői Úti Fuck előtt. Pesten az Ellátóházban, a Kuplungban, a Gozsdu Manóban szerepeltek, de Szolnokra, Esztergomba és Kecskemétre is eljutottak már. A megjelenő lemezről Viktor a következőket mondta: – Egy dallal még idén kijövünk, de a lemez csak 2018 elejére várható, kilenc dal szerepel majd rajta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.