EUR: 345,64 Ft
CHF: 321,51 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb Nagykanizsa

Az UFC nagy napjai

Folytatja menetelését a bajnokságban és a kupában az UFC Nagykanizsa. Gombos Zsolt együttese egy hét alatt három rangadót nyert, s lassan sporttörténelmet ír.

A labdarúgó megyei első osztályban a kanizsaiak az elmúlt két hétben két élcsapattal találkoztak, és mindkétszer győztesen hagyták el a játékteret. Előbb a Lentit küldték haza 5-0-lával Márton Andrásék – egy öngól mellett Szalai, Nagy G. és Lőrincz (2) volt eredményes –, majd a pontvadászat egyik meglepetéscsapatánál, Szepetneken vizitáltak. A meccs pikantériáját az adta, hogy a vendéglátók soraiban számos kanizsai futballista lépett pályára.


A forduló csúcsmeccse rendkívüli izgalmakat hozott, hiszen a 10. percben ugyan Szalai révén az UFC szerzett vezetést, de ez az előny a 69. percben elolvadt, amikor Kotnyek bevetette a kanizsai kaput. Amikor pedig már szinte mindenki elkönyvelte a remit, jött az ezúttal csereként pályára lépett gólvágó, Nagy Gergő, és a 94. percben egy szöglet után bólintott a léc alá.

Ezzel a sikerrel továbbra is listavezető az UFC, amely eddig 33 pontot szerzett, és 11 győzelme mellett mindössze egy vereséget szedett össze. A kanizsaiakat a Csács követi (29 pont), majd Gellénháza (28), Hévíz (26) és Szepetnek (23) a további sorrend. Figyelemre méltó, hogy Gombos Zsolt alakulata 12 meccsen 43 gólt rúgott és csupán ötöt kapott, a plusz 38-as gólkülönbség kiemelkedik a mezőnyből, ahogyan Nagy Gergő teljesítménye is, aki 14 találatával vezeti a megyei mesterlövészek listáját.


A kanizsai szurkolók vérfagyasztó izgalmakat éltek át a kupameccsen (Fotó: Gergely Szilárd)

Az UFC-nek azonban nem csupán ez a hőstette a 2017-es futballősz során. A gárda olyat produkált, amit nagykanizsai futballcsapat már nagyon régóta nem: bejutott a Magyar Kupa legjobb 32 együttese közé. Legutóbbi áldozata a tabellán dobogós helyen álló, szintén zalai Gellénháza volt, miután a főtáblán korábban kiejtette a Jász-Nagykun Szolnok megyei elitgárdát, a Törökszentmiklóst.

A kupameccsből – legalábbis az izgalmakat tekintve – thriller kerekedett. Szalai és Horváth Detre révén már 2-0-ra vezetett a Kanizsa a 60. percben, de ezután 10 perc alatt egyenlített az Olajmunkás SE, és 2-2 maradt a lefújásig, így következhetett a hosszabbítás, amelynek elején Horváth Balázst kiállította a játékvezető. A tíz emberre fogyatkozott házigazdák érdekes módon ezután kezdtek el igazán futballozni, s Péntek Adrián a 113., Nagy Gergő pedig a 120. percben betalált, amivel az UFC kiharcolta a győzelmet – továbbjutva a kupában, ahogy a Ferencváros vagy a Haladás.

Időközben az is kiderült, hogy a Kanizsa következő MK-ellenfele az NB III-as Érd lesz, amely a listavezető Kaposvárral azonos pontszámmal (25) a második helyen áll a Nyugati csoportban, olyan együtteseket megelőzve, mint a Videoton és a Puskás Akadémia második csapata, a Csepel, valamint a BKV Előre. Ezt a meccset november 29-én rendezik az Olajbányász-stadionban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.