2018. október 17., szerda
Hedvig

Sport

Bajban van az AC Milan

A spanyol Marca című lap szellőztette meg a hírt, hogy ha az olasz élvonalban szereplő AC Milan labdarúgócsapata nem tudja meggyőzni az UEFA képviselőit arról, hogy a klub pénzügyileg stabil, akkor akár ki is zárhatják a nemzetközi kupasorozatokból.

Az AC Milan képviselői két hete ellátogattak Nyonba, hogy bemutassák az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) a klub anyagi terveit a jövőre nézve – írja a Marca. A lap hozzáteszi, hogy a küldöttség nem járt sikerrel, ugyanis a tervek szerint a klub a bevételek nagyobbik részét a Serie A-s felnőttcsapat eredményességétől teszi függővé, és ez nem igazán nyerte el az UEFA tetszését.


A patinás múltú csapat a nyáron közel 200 millió eurót (62 milliárd forint) költött a keret megerősítésére, többek között megszerezték a Juventustól Leonardo Bonucci játékjogát is. Azok a klubok, amelyek az elmúlt időben kerültek új tulajdonban kérhetnek haladékot az UEFA szerveitől a pénzügyi fair play szabályai által elvárt kötelezettségek kapcsán, azonban ehhez komoly terveket kell felmutatni, amelyek biztosítják, hogy az egyesület pénzügyileg stabil.

A Marca szerint annak fényében, hogy a csapat jelenlegi állás szerint csak a hetedik az olasz elsőosztály tabelláján tizenegy pontra van a BL-indulást jelentő pozícióktól, az UEFA komoly szankciókkal büntetheti a klubot. A legdurvább az lehet, hogy ideiglenesen kizárják a Milant a nemzetközi kupasorozatokból.


Mint ismeretes Silvio Berlusconi áprilisban adta el az AC Milant a Rossoneri Sport Investmentnek, amely egy kínai befektetővállalat. A Li Jung-hung által vezetett cég 740 millió euróért vásárolta meg Berlusconitól a milánói egyesület tulajdonrészének 99,93 százalékát.

A Marca azt is megpedzi, hogy a New York Times szerint Jong-hung Kínában nem ismert személy, így kérdéses, hogy a vállalat, amiből meggazdagodott valóban az övé.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem a mi nemzetünk ligája

  Nem a mi nemzetünk ligája

  Egyszer egy évben fordul elő, hogy a magyar labdarúgó-válogatott három gólt szerez tétmeccsen, azonban nem rólunk lenne szó, ha happy end lenne a történet vége.

 • Mayweather: Lehet készíteni a csekkfüzeteket

  Mayweather: Lehet készíteni a csekkfüzeteket

  Újabb milliókkal gyarapodik hamarosan Floyd Mayweather. A már többször visszavonult veretlen amerikai öklöző elfogadta az orosz MMA-bajnok, Habib Nurmagomedov kihívását, és megmérkőzik vele Las Vegasban.

 • Guinness-rekord-kísérlet a FittAréna idei programján

  Guinness-rekord-kísérlet a FittAréna idei programján

  A világon először tesz kísérletet Czégel Erika és csapata, hogy egy időben, egy helyen a legtöbben tornázzanak Gymstick botjukkal. A Guinness rekord kísérleten jelen lesznek az edzőbot feltalálói Finnországból, és több más országból is csatlakoznak mesteredzők és Gymstick rajongók a programhoz.