EUR: 326,49 Ft
CHF: 280,62 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Sport

Bajban van az AC Milan

A spanyol Marca című lap szellőztette meg a hírt, hogy ha az olasz élvonalban szereplő AC Milan labdarúgócsapata nem tudja meggyőzni az UEFA képviselőit arról, hogy a klub pénzügyileg stabil, akkor akár ki is zárhatják a nemzetközi kupasorozatokból.

Az AC Milan képviselői két hete ellátogattak Nyonba, hogy bemutassák az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) a klub anyagi terveit a jövőre nézve – írja a Marca. A lap hozzáteszi, hogy a küldöttség nem járt sikerrel, ugyanis a tervek szerint a klub a bevételek nagyobbik részét a Serie A-s felnőttcsapat eredményességétől teszi függővé, és ez nem igazán nyerte el az UEFA tetszését.


A patinás múltú csapat a nyáron közel 200 millió eurót (62 milliárd forint) költött a keret megerősítésére, többek között megszerezték a Juventustól Leonardo Bonucci játékjogát is. Azok a klubok, amelyek az elmúlt időben kerültek új tulajdonban kérhetnek haladékot az UEFA szerveitől a pénzügyi fair play szabályai által elvárt kötelezettségek kapcsán, azonban ehhez komoly terveket kell felmutatni, amelyek biztosítják, hogy az egyesület pénzügyileg stabil.

A Marca szerint annak fényében, hogy a csapat jelenlegi állás szerint csak a hetedik az olasz elsőosztály tabelláján tizenegy pontra van a BL-indulást jelentő pozícióktól, az UEFA komoly szankciókkal büntetheti a klubot. A legdurvább az lehet, hogy ideiglenesen kizárják a Milant a nemzetközi kupasorozatokból.


Mint ismeretes Silvio Berlusconi áprilisban adta el az AC Milant a Rossoneri Sport Investmentnek, amely egy kínai befektetővállalat. A Li Jung-hung által vezetett cég 740 millió euróért vásárolta meg Berlusconitól a milánói egyesület tulajdonrészének 99,93 százalékát.

A Marca azt is megpedzi, hogy a New York Times szerint Jong-hung Kínában nem ismert személy, így kérdéses, hogy a vállalat, amiből meggazdagodott valóban az övé.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hazaigazolt Tajti Mátyás

    Hazaigazolt Tajti Mátyás

    A DVTK színeiben folytatja pályafutását Tajti Mátyás, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott középpályása.

  • Tóth „Potya” István a mi hősünk!

    Tóth „Potya” István a mi hősünk!

    Az FTC–Maccabi Tel Aviv Európa-liga-selejtező előtt nem mindennapi országos kiállításmegnyitó volt a Fradi Múzeumban. A Ferencváros és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közösen emlékezett meg Tóth „Potya” Istvánról, az FTC kiemelkedő labdarúgójáról, a csapat első hivatásos edzőjéről, aki a második világháború alatt, 1944-ben társaival több száz zsidót mentett meg a biztos haláltól.