EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Bakondi: Szó sincs a migráció megszűnéséről

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint szó sincs a migráció megszűnéséről, bár a szíriai, iraki háborús övezetekből Európába érkezők száma csökken, többen jönnek Pakisztánból, Bangladesből és Fekete-Afrika sok országából.

Bakondi György csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta: akik Szíriából, Irakból jönnek, már inkább megállnak Törökországban, Libanonban, Jordániában és visszatérésre készülnek, hiszen a katonai műveletek miatt erre előbb-utóbb lesz lehetőség.


Jelezte: akik Pakisztánból, Bangladesből vagy Fekete-Afrikából érkeznek, nem háború elől menekülnek, hanem hazájuk gazdasági problémái miatt, a jobb élet reményében kelnek útra.

Közölte: függetlenül attól, hogy hidegre fordult az idő, Algériából, Marokkóból Spanyolország felé, Tunéziából, Líbiából Olaszország felé, Törökországból pedig a görög szigetek, valamint a Fekete-tengeren keresztül Románia irányába tapasztalható mozgás a migrációs útvonalakon.


Bakondi Györgyöt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról kérdezték, hogy az Európai Parlament ülése november 16-án jóváhagyta a parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) által a dublini szabályozás reformtervezetéről októberben elfogadott tárgyalási mandátumot. A főtanácsadó úgy fogalmazott: ezzel azt akarják elérni, hogy azok a célok, amelyek a “Soros-tervben” megfogalmazódtak a bevándorláspolitikáról, megjelenjenek az európai uniós jogszabályokban, és kötelezőek legyenek minden EU-tagállamra.

A kormány elutasítja a felső korlát nélküli, ellenőrzés nélküli bevándorlást – hangsúlyozta.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

 • Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Rekordsebességgel terjednek az interneten azok a fotók és rövid videók, amelyek megörökítették, hogyan szállta meg rendszeresé váló “tettestársával”, Szél Bernadettel az MTVA székházát ismét, de ezúttal közkinccsé tett lyukas zoknijában az ellenzéki performanszok állandó főszereplője, Hadházy Ákos független képviselő.

 • Munkamorál

  Munkamorál

  Nem szaladnék bele ebbe a túlóratörvény pofonba (ajtóba), de azért halkan megjegyzem: nem igazán értem, hogy mi itt a probléma.