2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Veszprém

Bakony Expo negyedszer

Negyedik alkalommal rendezték meg a Bakony Expót a Veszprém Arénában a hétvégén. A térség termelőinek seregszemléjére minden eddiginél több kiállító jelentkezett, számuk a százötvenet is meghaladta.

– Az expó azonban nemcsak találkozási lehetőséget biztosított a helyi termékek fogyasztói és előállítói számára, hanem kulturális programjaival a résztvevők szórakozását is biztosította – hívta fel a figyelmet Ovádi Péter önkormányzati képviselő a háromnapos rendezvény pénteki megnyitóján.


A Bakony Expo termelői vásárból kulturális-turisztikai attrakcióvá nőtte ki magát (fotó: Domján Attila)

A környékre jellemző ízvilágot, értékes recepteket, konyhai praktikákat és kulináris finomságokat is kipróbálhattuk a helyszínen. A rendezvény céljai közt szerepelt a Bakony-vidék kulturális örökségének ápolása és továbbadása. A programok minden korosztályt megszólítottak.

– A Bakony Expót három évvel ezelőtt kettős igény hívta életre: fontos, hogy a városban lakók tudják, hogy egy termék honnan származik, a termelők pedig meg akarják találni a vevőjüket. A városnak és a vidéknek tehát együtt kell működnie, s ennek az együttműködésnek a sikere látszik a rendezvényen – fogalmazott korábban Porga Gyula polgármester. Hozzátette: az expó turisztikai attrakcióvá vált, a szállások erre az időszakra betelnek, sok látogató érkezik a környékbeli megyékből, városokból, de külföldről is nagy az érdeklődés.


Közvetlenül találkoztak termelők és fogyasztók (fotó: Domján Attila)

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tisztújításáról számolt be, amelyen minden eddiginél nagyobb létszámban képviseltették magukat a kamarai tagok, és ahol ismét bizalmat szavaztak a kamara eddigi vezetésének. Jakab elmondta azt is, hogy az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárság pályázattal támogatja a helyi termelői piacok népszerűsítését.

A Bakony Expo színvonalát méltatta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is, aki szerint rangot jelent részt venni a rendezvényen. Rámutatott, hogy mint minden évben, ezúttal is kiemelt szerepet kapott egy a térségre jellemző élelmiszer, ezúttal a burgonya.

Nardai Anita díjat vesz át Porga Gyula polgármestertől (fotó: Domján Attila)

A megnyitón díjakat is átvehettek a legjobbnak ítélt kiállítók. Élelmiszer kategóriában Nardai Anita (Falatnyi Pékség), ital kategóriában Polgár Károly (Polgár Kertészet), kézműves kategóriában Csizmadia Anita (Anika szappan), innováció kategóriában pedig Nagy Anett (Nanett) kapott elismerést, a közönségdíjat a Verga Zrt.-nek szavazták meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.