EUR: 319,38 Ft
CHF: 282,05 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Kecskemét

Belekóstolhattak a vízilabdába

A Kecskeméti SOS Gyermekfalu fiataljainak játékos gyakorlatok formájában lehetőségük volt megismerkedni a vízilabdával a KESI szakembereinek és sportolóinak közreműködésével. A gyerekeknek nagy örömet szereztek a rendhagyó programmal.

Az SOS Gyermekfalu 19 fiatalja vett részt a KESI vízilabda-szakosztályának programján. Az edzők először megnézték, ki az, akinek vízbiztos az úszástudása, és ennek megfelelően két csoportra osztották a gyerekeket. Mindkét csoport játékos feladatokon keresztül ismerkedhetett a sport és az úszástechnika alapjaival, majd egy barátságos mérkőzés keretében küzdöttek meg egymással.


Gyenes István, a KESI vízilabda-szakosztályának edzője elmondta, a Kecskeméti Sportiskolában három, a SOS Gyermekfaluban élő fiatal is vízilabdázik, nekik köszönhető a program. A szervezők célja a közös játékkal az volt, hogy megszerettessék a többiekkel is a vízilabdát.

A gyerekek különleges programjába még egy barátságos mérkőzés is belefért.

Az iskolák sok sportolási lehetőséget biztosítanak a fiatalok számára, a vizes sportok viszont hátrébb szorulnak. Ezért is tartották fontosnak, hogy a gyermekfalu neveltjei részt vegyenek a kezdeményezésen.

– A gyerekeknek a legfontosabb az, hogy sportoljanak, mozogjanak és integrálódhassanak a többi gyermek közé. Ehhez a legjobb megközelítés a sportolás. A vízi sportok pedig minden izmot megmozgatnak, és nagyon jól lehet fejleszteni velük a szellemi képességeket is – mondta Szalayné Kállai Veronika, a Kecskeméti SOS Gyermekfalu egyik nevelőanyja.

Ha nem is lesz mindenkiből vízilabdázó, ez a sport mindenképpen hozzájárulhat az egészséges életmódra neveléshez. A sportág adottságait kihasználva pedig kialakulhat a vízbiztonság és ez előkészítheti nemcsak a vízi sportokat, hanem egyéb sportágakban is a sikeres mozgáskultúrát.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.