2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Kecskemét

Belekóstolhattak a vízilabdába

A Kecskeméti SOS Gyermekfalu fiataljainak játékos gyakorlatok formájában lehetőségük volt megismerkedni a vízilabdával a KESI szakembereinek és sportolóinak közreműködésével. A gyerekeknek nagy örömet szereztek a rendhagyó programmal.

Az SOS Gyermekfalu 19 fiatalja vett részt a KESI vízilabda-szakosztályának programján. Az edzők először megnézték, ki az, akinek vízbiztos az úszástudása, és ennek megfelelően két csoportra osztották a gyerekeket. Mindkét csoport játékos feladatokon keresztül ismerkedhetett a sport és az úszástechnika alapjaival, majd egy barátságos mérkőzés keretében küzdöttek meg egymással.


Gyenes István, a KESI vízilabda-szakosztályának edzője elmondta, a Kecskeméti Sportiskolában három, a SOS Gyermekfaluban élő fiatal is vízilabdázik, nekik köszönhető a program. A szervezők célja a közös játékkal az volt, hogy megszerettessék a többiekkel is a vízilabdát.

A gyerekek különleges programjába még egy barátságos mérkőzés is belefért.

Az iskolák sok sportolási lehetőséget biztosítanak a fiatalok számára, a vizes sportok viszont hátrébb szorulnak. Ezért is tartották fontosnak, hogy a gyermekfalu neveltjei részt vegyenek a kezdeményezésen.

– A gyerekeknek a legfontosabb az, hogy sportoljanak, mozogjanak és integrálódhassanak a többi gyermek közé. Ehhez a legjobb megközelítés a sportolás. A vízi sportok pedig minden izmot megmozgatnak, és nagyon jól lehet fejleszteni velük a szellemi képességeket is – mondta Szalayné Kállai Veronika, a Kecskeméti SOS Gyermekfalu egyik nevelőanyja.

Ha nem is lesz mindenkiből vízilabdázó, ez a sport mindenképpen hozzájárulhat az egészséges életmódra neveléshez. A sportág adottságait kihasználva pedig kialakulhat a vízbiztonság és ez előkészítheti nemcsak a vízi sportokat, hanem egyéb sportágakban is a sikeres mozgáskultúrát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.