2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Miskolc

Beletört Balmazújvárosba a diósgyőriek bicskája

Megszakadt a DVTK győzelmi sorozata. Az újonc Balmazújváros – a Diósgyőr vendégeként – a 94. percben büntetőből szerzett góllal 2-1-re győzött Debrecenben a múlt hétvégén.A DVTK sorozatban három megnyert mérkőzés után kapott ki, míg Horváth Ferenc együttese harmadszor nyert a szezonban és a tizedik helyre lépett előre a tabellán.

Nem sikerült törleszteni a legutóbbi vereség miatt a piros-fehéreknek – fotó: DVTK.eu.

Az első félórában egyértelműen a vendégek akarata érvényesült. A Balmazújváros agresszívan védekezett, s rendre veszélyes kontrákat vezetett, a 20. percben pedig a vezetést is megszerezte. A hazaiak eközben feltűnően pontatlanul játszottak, rengeteg volt a rossz passz Bódog Tamás együttesénél, amely ennek ellenére – váratlanul – egy szabadrúgást követő fejesből egyenlíteni tudott. A félidő hajrájában a hazaiak uralták a játékot, ám egy-két veszélyesebb lövésnél többre nem jutottak.


A második játékrész lényegesen eseménytelenebb volt az elsőnél. A csapatok nem igazán találtak fogást a másikon, így leginkább mezőnyjáték zajlott a pályán, kevés helyzettel. Tíz perccel a vége előtt aztán a vendégek ziccert hibáztak, s úgy tűnt, ez volt a meccslabda, ám – már a ráadásban – egy újabb szép vendégtámadás végén Lipták csak kézzel tudott menteni, az ezért megítélt büntetőt pedig Arabuli nem hibázta el.

Kapcsolódó Cikkek