EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Extra

Benkő László: Szorítsatok értem, de tudom, hogy jól leszek

Holnap műtik Benkő Lászlót, az Omega együttes billentyűsét. A zenész máján a nyár elején fedeztek fel rákos elváltozást, azóta kemoterápiás kezeléseket kapott, hogy műthető méretűre zsugorodjanak a daganatok. A zenész nem fél, még a műtét előtt is következő koncertjére készül. 

Benkő László (Fotó: Máté Krisztián)

– Szorítsatok értem, de tudom, hogy jól leszek – üzent a Lokálon keresztül Benkő László a rajongóknak. Az Omega billentyűse ma fekszik be a kórházba, hogy kivizsgálják májműtétje előtt. Az operáció holnap, feltehetően a délelőtti órákban lesz, de a zenész elmondta, nem aggódik, inkább szeretne minél hamarabb túl lenni az egészen.


– Nem volt könnyű az előző néhány hónap. A kemoterápia nagyon megviseli az embert, én is rengetegszer szédülök, hányingerem is van, de nem számít, a lényeg, hogy úgy tűnik, megérte a küzdelem, mert az orvosom azt mondta, hogy a daganatok összezsugorodtak, ezért végre műthető állapotba kerültem. Néhány napja abba kellett hagynom a kemóbogyókat. Az orvosom azt mondta, kedden megműtenek – mesélte Laci bácsi, aki állítja, nem tart a beavatkozástól, inkább örül, hogy pont kerülhet a gyógyszeres kezelések végére. – Nem félek, lesz, ami lesz, egyszer mindenki sorba áll odafenn, vannak már ott barátok, de mindent megtettem és az orvosok is, hogy még jó ideig itt zenélhessek. A doki azt mondta, nem annyira kockázatos ez a műtét, mint ahogyan hangzik, a máj ugyanis regenerálódik és szerencsém van, hogy nincsenek áttétek – mosolygott a zenész, aki szerint felesége olykor túlfélti.

– A család mindenben mellettem van, olykor jobban is, mint kellene – nevetett –, de rettentő hálás vagyok a páromnak, mert amiben csak tud, segít, ahogyan a fiam is – tette hozzá.
Benkő László azt vallja, ahogy eddig is, úgy a műtét után is a zene lesz az ő gyógyterápiája, hiszen a koncertek miatt nem hatalmasodott el rajta a betegségtudat. – A zene segít, a koncertek alatt sosem vagyok rosszul. Lehet, hogy előtte és utána émelygek, de a színpad gyógyít, ott sosincs bajom. A műtét után két héttel pedig már próbálni fogunk a következő koncertre, az nem maradhat el. Biztos vagyok abban, hogy addigra már újra olyan állapotban leszek, hogy színpadra állhassunk – mondta Benkő László.


A támadónak börtönben a helye

Még 2014-ben támadt rá egy taxis az Omega együttes két tagjára, Cikire és Benkő Lászlóra. Az ügyben eljárás indult, a férfit első fokon egy év szabadságvesztésre ítélte a bíróság, de mivel korábban volt már verekedés miatt felfüggesztett büntetése, feltehetőleg több mint két évet kell rács mögött töltenie. – Nem kaptunk egyelőre még az ítéletről mi sértettek tájékoztatást, de nem bánom, hogy így alakult. Azt hiszem, az ilyen embernek, akit már korábban is elítéltek verekedésért, de nem tanult belőle, tényleg börtönben a helye – mondta Benkő László.

Kapcsolódó Cikkek:

Fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • A biztonság az első, irány belföld!

  A biztonság az első, irány belföld!

  A koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek a hazai vendéglátók, szállásadók, de hamar talpra állhatnak, és már a nyáron utolérhetik magukat – mondta a Lokálnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

 • Rózsika néni jó példát mutat

  Rózsika néni jó példát mutat

  A koronavírus mindannyiunk életét fenekestül felforgatta. Így van ezzel a 72 éves Rózsika néni is, aki példát mutat az időseknek. Betartja a szabályokat, az otthonában is rendszeresen táncol és tornázik.

 • Új munkát kerestek a magyar sztárok

  Új munkát kerestek a magyar sztárok

  A járvány miatt már több, mint két hónapja bezártak a színházak és elhalasztották a koncerteket. Néhány magyar színész és zenész ezért új munkahely után nézett.