EUR: 322,67 Ft
CHF: 282,57 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Külföld

Bill Gates 50 millió dollárt adományoz az Alzheimer-kór legyőzésére

Bill Gates, a Microsoft társalapítója hétfőn bejelentette, hogy 50 millió dollárt (13,3 milliárd forint) adományoz az Alzheimer-kór legyőzésére.

A Dementia Discovery Fundnak (Demenciakutatási Alap) szánt adományt személyesen, nem jótékonysági alapítványán, a Gates and Melinda Gates Foundationön keresztül teszi.

A londoni székhelyű Demenciakutatási Alap az államtól, jótékonysági szervezetektől és gyógyszergyáraktól is kap támogatást, hogy új gyógymódokat fejlesszen ki az egyre súlyosbodó, visszafordíthatatlan, memóriavesztéssel járó betegség ellen.

Közleményében Gates szólt arról, hogy családjában többen is szenvedtek Alzheimer-kórban. Azt reméli, hogy a kór idővel gyógyszerekkel kezelhető krónikus betegséggé válik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Salvini: Ne Brüsszel diktáljon!

    Salvini: Ne Brüsszel diktáljon!

    Az olasz kormány akkor is megemeli a hiánycélt, ha ez nem tetszik Brüsszelnek – jelentette ki Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes hétfőn, miután Róma bejelentette Brüsszelnek, hogy nem módosítja az Európai Bizottság által aggályosnak tartott jövő évi olasz költségvetési tervezetet.

  • Elárverezik Stephen Hawking személyes tárgyainak egy részét

    Elárverezik Stephen Hawking személyes tárgyainak egy részét

    A márciusban elhunyt világhírű elméleti fizikus, Stephen Hawking személyes tárgyaira, köztük doktori értekezésének aláírt példányára és egyik kerekesszékére is licitálhatnak az érdeklődők október végétől a Christie’s aukciósház internetes árverésén.