EUR: 345,70 Ft
CHF: 320,26 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Érd

Birkózó- és szumóversenyek sorozatban

Nem panaszkodhatnak eseménytelenségre mostanában az érdi birkózók és szumósok: alig tudnak eleget tenni a rengeteg versenymeghívásnak.

Az Érdi Spartacus SC rendezte az NB II felnőtt csapatbajnokság Nyugati régiója „A” csoportjának mindkét fordulóját: a Kaposvári NSE, a Győri AC és a Kőszegi BC versenyzőit fogadták az érdiek. A hazaiak legyőzhetetlennek bizonyultak: a felnőtt versenyzők a kadet korosztállyal karöltve, egymást kiegészítve nagyon taktikus és harcos küzdelemmel 48 mérkőzésből 43 győztes meccsel jutottak tovább a csoportelsők négyes döntőjébe. Az érdi csapat tagjai Kovács Bence, Nagy Krisztián, Berta Mike, Apáti Zsolt, Mezei Dominik, Mezei Patrik, Sárosi János, Ferenczi Adrián, Pataki Sámuel, Kincses András, Szőke Milán, Bencze György, Tamás Patrik, Délczeg Józsi, Végh Artúr, Molnár Tamás és Varga Dániel voltak. Eredmények: I. fordulóban Érd–Kőszeg 8-0, Érd–KNSE 7-1, Érd–Győr 7-1. II. fordulóban Kőszeg–Érd 1-7, KNSE–Érd 2-6, Győr–Érd 0-8.


A kadet korosztály versenyzői Kecskeméten a férfi és női országos bajnokságon vettek részt. Itt három dobogós helyezés született és három pontszerző hely. „Testvérharc” volt 85 kg-ban a Végh fivérek között, ahol is Richárd egy nagyobb sérülés után birkózta fel magát a dobogóra. A lányok között Sipos Boglárka egy sérülés után tért vissza a szőnyegre, és szép küzdelemmel ezüstérmet hozott haza. Eredmények: Sipos Boglárka 52 kg 2. hely, Berta Mike 63 kg 5. hely, Mezei Patrik 76 kg 3. hely, Végh Richárd 85 kg 3. hely, Végh Artúr 85 kg 5. hely, Tamás Patrik +100 kg  5. hely.

Sípos Boglárka sérülés után szerzett ezüstérmet Kecskeméten – a képen Südi Gábor edzővel

A birkózóversenyek miatt Varsóban, a szumósok Európa-bajnokságán Buzás Patrik a 70 kg-osok között egyedüliként képviselte az érdi szumót. Sajnos, a bronzéremért vívott küzdelem során orosz ellenfele megállította, de így is pontszerző, ötödik helyet ért el.


Buzás Patrik Varsóban képviselte az érdi szumót

A Pesterzsébeten szereplő érdi versenyzők egy része Tar Mihály vezető edzővel és Südi Gábor edzővel
Fotók: www.erdispartacus.hu

A múlt hónap utolsó hétvégéjén a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban rendezték meg a 2017. évi kadet kötöttfogású országos bajnokságot. Szoros küzdelmek követték egymást, és végül az érdiek két dobogós – harmadik – és egy pontszerző, ötödik helyezéssel zártak. Eredmények: Berta Mike 63 kg 3., Végh Artúr 85 kg 3. és Varga Dániel 100 kg 5. hely.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.