2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Érd

Birkózó- és szumóversenyek sorozatban

Nem panaszkodhatnak eseménytelenségre mostanában az érdi birkózók és szumósok: alig tudnak eleget tenni a rengeteg versenymeghívásnak.

Az Érdi Spartacus SC rendezte az NB II felnőtt csapatbajnokság Nyugati régiója „A” csoportjának mindkét fordulóját: a Kaposvári NSE, a Győri AC és a Kőszegi BC versenyzőit fogadták az érdiek. A hazaiak legyőzhetetlennek bizonyultak: a felnőtt versenyzők a kadet korosztállyal karöltve, egymást kiegészítve nagyon taktikus és harcos küzdelemmel 48 mérkőzésből 43 győztes meccsel jutottak tovább a csoportelsők négyes döntőjébe. Az érdi csapat tagjai Kovács Bence, Nagy Krisztián, Berta Mike, Apáti Zsolt, Mezei Dominik, Mezei Patrik, Sárosi János, Ferenczi Adrián, Pataki Sámuel, Kincses András, Szőke Milán, Bencze György, Tamás Patrik, Délczeg Józsi, Végh Artúr, Molnár Tamás és Varga Dániel voltak. Eredmények: I. fordulóban Érd–Kőszeg 8-0, Érd–KNSE 7-1, Érd–Győr 7-1. II. fordulóban Kőszeg–Érd 1-7, KNSE–Érd 2-6, Győr–Érd 0-8.


A kadet korosztály versenyzői Kecskeméten a férfi és női országos bajnokságon vettek részt. Itt három dobogós helyezés született és három pontszerző hely. „Testvérharc” volt 85 kg-ban a Végh fivérek között, ahol is Richárd egy nagyobb sérülés után birkózta fel magát a dobogóra. A lányok között Sipos Boglárka egy sérülés után tért vissza a szőnyegre, és szép küzdelemmel ezüstérmet hozott haza. Eredmények: Sipos Boglárka 52 kg 2. hely, Berta Mike 63 kg 5. hely, Mezei Patrik 76 kg 3. hely, Végh Richárd 85 kg 3. hely, Végh Artúr 85 kg 5. hely, Tamás Patrik +100 kg  5. hely.

Sípos Boglárka sérülés után szerzett ezüstérmet Kecskeméten – a képen Südi Gábor edzővel

A birkózóversenyek miatt Varsóban, a szumósok Európa-bajnokságán Buzás Patrik a 70 kg-osok között egyedüliként képviselte az érdi szumót. Sajnos, a bronzéremért vívott küzdelem során orosz ellenfele megállította, de így is pontszerző, ötödik helyet ért el.


Buzás Patrik Varsóban képviselte az érdi szumót

A Pesterzsébeten szereplő érdi versenyzők egy része Tar Mihály vezető edzővel és Südi Gábor edzővel
Fotók: www.erdispartacus.hu

A múlt hónap utolsó hétvégéjén a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban rendezték meg a 2017. évi kadet kötöttfogású országos bajnokságot. Szoros küzdelmek követték egymást, és végül az érdiek két dobogós – harmadik – és egy pontszerző, ötödik helyezéssel zártak. Eredmények: Berta Mike 63 kg 3., Végh Artúr 85 kg 3. és Varga Dániel 100 kg 5. hely.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.