EUR: 323,01 Ft
CHF: 283,85 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Extra

Bodrogi: Azt hitték, ezüstpisztollyal megöltem Albert Flórit

Albert Flórián meggyilkolásával vádolták Bodrogi Gyulát – a több mint 50 évvel ezelőtti szürreális vád Bodrogi akkori felesége, Törőcsik Mari miatt született, ugyanis többen úgy gondolták, hogy a nemzet színészét és a 2011-ben elhunyt egyetlen magyar aranylabdást romantikus szálak fűzték egymáshoz. Bodrogi elárulta a Lokálnak, hogy mi történt pontosan.

Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula színművészek /Fotó: MTI – Keleti Éva

A pikáns esetről eddig csak azok értesülhettek, akik olvasták Pataki Éva Aurora Borealis – Északi fény című, néhány hete megjelent beszélgetőkönyvét, amelyben Törőcsik Mari megdöbbentő őszinteséggel vallott életének számos fontos eseményéről, többek között nyitott házasságáról Maár Gyulával, illetve a szóban forgó esetről, amelyről egy nemzetközi repülőjáraton értesült a színésznő.


– Jöttem haza valahonnan, azt hiszem, Mexikóból. Hollandiában fölszállok a Malév-gépre. Behívtak a pilóták, mert akkoriban ez szokásos volt. Azt mondják: Most azért hívtuk be, mert számítson arra, hogy amikor hazamegy, az a hír fogadja – mert már tegnap erről beszéltek az egész városban –, hogy maga hozott egy ezüstpisztolyt, és azzal Bodrogi Gyula megölte Albert Flóriánt. És ezt olyan komolyan vették, hogy ügyeletet tartottak a Fradinál. Követségekről telefonáltak, hogy él-e még Albert Flórián – mesélte a nagybeteg színésznő a beszélgetőkönyvben.

Kerestük a jelenleg is kórházban fekvő Törőcsik Marit, azonban nem sikerült elérnünk. Volt férje, Bodrogi Gyula azonban nyilatkozott a lapunknak az esetről, amelyre kristálytisztán emlékszik:


– Volt egy ilyen pletyka, hogy hirtelen felindulásból, féltékenység miatt lelőttem Albert Flórit, ami persze nem volt igaz. Próbáltuk megfejteni akkoriban Marival, hogy miért találhatták ki ezt a történetet. Arra jutottunk, hogy volt egy esemény a Corvin Áruházban, ahol Marika és Flóri autogramot osztogattak. Igen közel ültek egymáshoz, és jó hangulatban is voltak, gondolom, ez többeknek is szemet szúrhatott. Innen indulhatott ez a pletyka, és pillanatok alatt végigfutott a városon, miszerint több közük van egymáshoz, mint amennyi lehetne, és én majd biztosan lelövöm ezért az arcátlanságért Flórit. Rövid ideig tartott csak a hírverés, de ebből is látszik, hogy már akkor is éhesek voltak az emberek mindenfajta szenzációra és botrányra, hiszen mind a hárman a pályánk csúcsán voltunk akkoriban – osztotta meg az emlékeit a nemzet színésze, aki nyolc évig, 1964-ig élt házasságban Törőcsikkel.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Fiával jár bulizni Győrfi Pál

    Fiával jár bulizni Győrfi Pál

    Győrfi Pál fiatalos apukaként 21 éves fiával, Danival jár el olykor szórakozni. Az Országos Mentőszolgálat Szóvívője engedékeny apukának tartja magát, amiből adódnak problémái kisebb gyerekeivel.