EUR: 344,68 Ft
CHF: 322,46 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb Zalaegerszeg

Boldogan kocsikázhatnak a kicsik a kórházban

Méghozzá teljes sebességgel! Ugyanis a napokban adtak át többek között két elektromos kisautót, melyből egyik a gyerekosztályon, a másik a fül-orr-gégészeten közlekedik, akár a vizsgálatokra vagy a műtőbe repítve a kicsiket. Mindez egy facebookos anyukás csoport gyűjtésének köszönhetően!

Minden szülő rémálma, ha gyermeke kórházba kerül, pláne ha többnapos, -hetes tartózkodásról van szó. A stressz feldolgozása könnyebb, ha vidám környezetben lábadoznak a kis páciensek, akik amúgy is mintegy önterápiaként kijátsszák magukból az őket ért ingereket. Korcz Nóra édesanya még szeptember elején figyelt fel a hírekben arra, hogy a fővárosban egy fiatalember pénzt gyűjtött, hogy egy kórház gyermekosztályának elektromos kisautót vegyen. Nóra gondolt egyet, tett egy próbát, gyűjtésbe kezdett Zalaegerszegen, a Facebook közösségi  oldalán a zalaegerszegi baba-mama csacsogó csoportban. Ami ezután történt, mesébe illő, hiszen több mint 70 anyuka jelentkezett, akik átlagosan 5–10 ezer forinttal járultak hozzá az eszközök beszerzéséhez, így több mint 400 ezer forint gyűlt össze. Dr. Gárdos László főorvossal, illetve Pappné Kerkai Bernadett főnővérrel ekkor kezdődött el a közös ötletelés, hogy a kisautókon felüli összeget mire is fordítsák. A végeredmény két darab fali konzolos televízió, amelyek a 3. emeletre kerültek, majd 7 kényelmes bőrszék, amelyek az édesanyák kényelmét szolgálják majd, ha a gyermekük mellett kényszerülnek tölteni az éjszakát – habár van lehetőség arra, hogy a szülő a gyermekével közös szobában maradhasson, olykor mégis helyhiány van. Sikerült beszerezniük egy digitális mérleget, egy testzsírmérőt és egy új fülhőmérőt is.


Csodálatos ajándékokkal az osztály kis lakói biztosan jobban érzik majd magukat a benn töltött idő minőségét javítja
Fotó: Inhof András

Korcz Nóra szervező szerint az édesanyák segítőkészsége megmutatta, mekkora összefogás van városunkban, hiszen a sok kicsi összeg valóban sokra ment. Jövőre mindenképpen újraindítják a kezdeményezést, hogy gyermeknapra vagy húsvétra újabb csodákkal lephessék meg a beteg gyermekeket az osztályon. A megyei kórház főigazgatónője, dr. Halász Gabriella megköszönte a szülőknek az aktivitást és őszintén kívánta, hogy minél kevesebbet kelljen a jövőben személyesen igénybe venni a gyermekeknek. Véleménye szerint is nagyon sokat jelent a gyógyulásban a megfelelő közérzet, a sok érdekes játék, ami eltereli a figyelmet a fájdalmakról. Dr. Gárdos László főorvos megjegyezte, a tervek szerint a rehabilitációs kertrészen valószínűleg kiépítenek egy járdarészt, hogy jó időben a picik kint is használhassák majd a kisautókat.

A civil összefogás eredményeként két csodálatos kisautóval bővült a gyerekosztály játékparkja
Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.