2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb X.kerület

Bontják a szolgáltatóházat

Elkezdődött a Liget téri szolgáltatóház bontása a múlt héten. A bontási és kapcsolódó munkálatok zajjal és porral járnak, ezért a helyiek türelmét és megértését kérik. A tér végleges rendezését 2018-ra tervezik.

Az önkormányzat a városközponthoz méltó, kulturált és esztétikus környezetet alakít ki a szolgáltatóház helyén. A városrész vezetésének megbízásából a múlt hétfőn elkezdték bontani az épületet. A munkavégzés miatt az ingatlan környezetében ideiglenes forgalmi rend lépett életbe, ami várhatóan egy hónapig tart.


Múlt hétfő óta dolgoznak (Fotó: Máté Krisztián)

A szolgáltatóház melletti járdát a Kőrösi Csoma Sándor út és a Kápolna utca felől is lezárták, a Kápolna utcán csak a szolgáltatóházzal szembeni oldalon megengedett a gyalogos közlekedés, melyre már a Havas Ignác utcánál lévő gyalogátkelőhelynél tábla figyelmeztet, biztosítva a szabályos átkelés lehetőségét. A Kőrösi Csoma Sándor úton a korábban „forgalomtól elzárt területen” biztosítják a gyalogosok számára a közlekedést a bontás idejére. Az önkormányzat úgy tájékoztatott, a gépjármű-közlekedést érintően jelentős korlátozást nem vezettek be. Az ideiglenes forgalmi rend a munkanapokra vonatkozik. A szolgáltatóház bizonyos részei csak oly módon bonthatóak, hogy az úttest egy részét is igénybe kell venni. Ekkor a szolgáltatóház melletti kerékpársávokat mindkét út felől lezárják, a Kőrösi Csoma Sándor úti kerékpársávon a gyalogosok közlekedését biztosítják az út ezen szakaszán, a gépjármű-közlekedésben korlátozást nem terveznek. A Kápolna utca felől a szélső forgalmi sávot is igénybe veszik a munkálatok miatt, azaz a csomóponthoz csak egy sávon lehet eljutni a Kápolna tér felőli irányból. Az erre az időszakra vonatkozó forgalomkorlátozások kizárólag hétvégenként állnak fenn, így a hétköznapi forgalmat nem zavarják.

Terelések várhatóak a munkálatok során (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.