EUR: 322,60 Ft
CHF: 282,52 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb XVI.kerület

Borligetté változott Erzsébetliget

Ismét borligetté változott a Corvin Művelődési Ház és környéke, igaz, most csupán egy estére, de a hangulat így is szuper volt.

Az első borligetet egy éve rendezték, amikor két napra borfaluvá változott a művelődési ház környéke, ahol nemcsak a felnőttek, de a gyerekek is megtalálhatták a nekik tetsző programot. A borliget ötlete Bodóczi Ildikó fejéből pattant ki, a főszervező akkor lapunknak elmondta, családbarát borfesztivált szeretnének szervezni, amelyen a minőségi borfogyasztás mellett számos program és koncert is várja az érdeklődőket.


Sokan mentek el a legutóbbi borligetre (Fotó: Keresztesi Balázs)

Akkor felvette a kapcsolatot a művelődési házzal, és kiderült, ők is hasonló program szervezésén gondolkoztak, így összefogtak.
Ez az összefogás azóta is tart, a többnapos programok mellett rendszeresen hangulatos boresteket is szerveznek, amelyeken a résztvevők jó zene mellett ismerhetnek meg egy-egy borvidéket, találkozhatnak a tájegység boraival, majd az összeállított borsort szakértő borászok útmutatása mellett kóstolhatják végig.
Legutóbb a Csopaki borvidékről a Petrányi Pincészettel ismerkedhettek meg az érdeklődők, a kellemes muzsikáról  pedig a Zrínyi Pop gondoskodott.

Kapcsolódó Cikkek