2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb IV.kerület XIII.kerület XIV.kerület

Bringával könnyebb!

A közlekedési káosz elkerülésére a legmegbízhatóbb, legolcsóbb és legszabadabb megoldás, ha biciklivel közlekedünk.

Újpestről a belváros, Buda, a Lehel téri ideiglenes metróvégállomás és a Hősök tere felé a meglévő biciklis útvonalakat ajánlja a Magyar Kerékpárosklub, amelyeken kezdő bringázók is bátran elindulhatnak.


Már elérhető a bringásutakat bemutató új weboldal is

A Magyar Kerékpárosklub elindította metrópótló kampányát, amely végigkíséri majd a hároméves metrófelújítást. A klub szerint ugyanis a bicikli kiváló metrópótló eszköz lehet, és ehhez megvannak a megfelelő útvonalak is. Újpestet a belvárossal, a budai oldallal és a Hősök tere vagy akár az Oktogon, Deák tér környékével népszerű és bejáratott kerékpárutak, kerékpársávok, kis forgalmú utcák kötik össze és kerülik el a dugókat. A Lehel téri ideiglenes végállomásnál részben fedett kerékpárparkolókat lehet igénybe venni, és a Mol Bubi közbringáira is több helyen át lehet szállni.

A kerékpárosklub Budapesti Közlekedési Központhoz eljuttatott javaslatai hatására több kerékpárosbarát fejlesztés is kezdődött az érintett területen. Bringás utastájékoztatással is készül a kerékpárosklub. Bringabarát útvonalakat, Mol Bubi-állomásokat, kezdő bringások számára tippeket és közös tekeréseket ajánlanak, hogy bárki biciklire tudjon váltani. Már elérhető a metropotlo.hu honlap, amelyen térképen és videókon fedezhetők fel az útvonalak.

Újpestről a belváros, Buda, a Lehel téri ideiglenes metróvégállomás és a Hősök tere felé meglévő biciklis útvonalakat ajánl a Kerékpárosklub

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.