2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb IV.kerület XIII.kerület XIV.kerület

Bringával könnyebb!

A közlekedési káosz elkerülésére a legmegbízhatóbb, legolcsóbb és legszabadabb megoldás, ha biciklivel közlekedünk.

Újpestről a belváros, Buda, a Lehel téri ideiglenes metróvégállomás és a Hősök tere felé a meglévő biciklis útvonalakat ajánlja a Magyar Kerékpárosklub, amelyeken kezdő bringázók is bátran elindulhatnak.


Már elérhető a bringásutakat bemutató új weboldal is

A Magyar Kerékpárosklub elindította metrópótló kampányát, amely végigkíséri majd a hároméves metrófelújítást. A klub szerint ugyanis a bicikli kiváló metrópótló eszköz lehet, és ehhez megvannak a megfelelő útvonalak is. Újpestet a belvárossal, a budai oldallal és a Hősök tere vagy akár az Oktogon, Deák tér környékével népszerű és bejáratott kerékpárutak, kerékpársávok, kis forgalmú utcák kötik össze és kerülik el a dugókat. A Lehel téri ideiglenes végállomásnál részben fedett kerékpárparkolókat lehet igénybe venni, és a Mol Bubi közbringáira is több helyen át lehet szállni.

A kerékpárosklub Budapesti Közlekedési Központhoz eljuttatott javaslatai hatására több kerékpárosbarát fejlesztés is kezdődött az érintett területen. Bringás utastájékoztatással is készül a kerékpárosklub. Bringabarát útvonalakat, Mol Bubi-állomásokat, kezdő bringások számára tippeket és közös tekeréseket ajánlanak, hogy bárki biciklire tudjon váltani. Már elérhető a metropotlo.hu honlap, amelyen térképen és videókon fedezhetők fel az útvonalak.

Újpestről a belváros, Buda, a Lehel téri ideiglenes metróvégállomás és a Hősök tere felé meglévő biciklis útvonalakat ajánl a Kerékpárosklub

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.