2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Bróker Marcsi: Nem vagyok olyan rossz ember

Mosolyogva érkezett büntetőpere első tárgyalására D. Sándorné alias Bróker Marcsi, aki a vád szerint 15 éven át tartó csalássorozatával 767 – többnyire – magánszemélyt csapott be, összesen 12 milliárd forintnyi kárt okozva. A perben várhatóan 2018 őszén születhet elsőfokú ítélet.

Több mint 15 éven át ajánlott pénzügyi befektetéseket havi 1–1,75 százalékos kamatra D. Sándorné cége, a Kun-Mediátor Kft. Karcagon és környékén. A rendkívül kedvező megtérülés ígéretével több száz, a vádirat szerint egészen pontosan 767 embert sikerült lépre csalni, akik összességében több mint 12 milliárd forintnyi vagyont bíztak az egykori OTP-fiókvezető cégére, amelynek egyébként soha nem volt engedélye pénzügyi szolgáltatói tevékenység folytatására.


Bróker Marcsi meséje szerint pénzintézeti lekötésekből fedezte volna az ígért hozamot, a nyomozás során azonban kiderült, hogy a befektetések sohasem kerültek pénzintézetekhez, a tetemes vagyont D. Sándorné és családja lényegében felélte. A piramisjátékok szabályai szerint a cég egy darabig az újonnan beszállók pénzéből fizetett ki olyanokat, akik már hangosan követelték befektetéseiket, így az ügyet a károsultak egészen 2015-ig nem terelték jogi útra. Az akkor megindult büntetőeljárás elől D. Sándorné a közép-amerikai Belize-ig futott, ahol több mint egy éven keresztül bujkált, mivel nemzetközi körözést adtak ki ellene. A helyi hatóságok végül – elfogása után – 2016 decemberében adták ki Magyarországnak.

A 63 éves D. Sándorné nem tett vallomást, jegyzeteiből felolvasva inkább az ügyészséget kritizálta, azt mondta, ha a per során minden kiderülne, akkor bebizonyosodna, hogy ő „nem olyan rossz ember”.


A most kezdődő perben a nyomozó hatóságok munkája nyomán több mint 60 ezer oldalnyi nyomozati anyag keletkezett, csak a vádirat 1700 oldalt tesz ki. A per jövő őszre tervezett befejezéséig 200 tanút hallgatnak meg és további 600 tanú rögzített vallomását olvassák fel a Szolnoki Törvényszéken.

Fotó: Ripost

 

„Remélem, pokolra jut”

Karcagon rengeteg embert csapott be D. Sándorné. – Marcsika egy helyi bankfiókban dolgozott. Pénzügyi ámokfutása akkor kezdődött, amikor felmondott, megalapította utazási irodáját, ami mellett a volt banki ügyfelei pénzét forgatta. Odaadtuk neki a szüleim temetésére szánt félmillió forintot, egy fillért se kaptunk vissza. Édesanyám tavaly meghalt, hamvait itthon őrizzük urnában, mert nincs pénzünk megadni neki a végtisztességet – mondta a Lokálnak Horváth István tanár.

Marcsika szomszédja, K. Gábor állítása szerint hárommillió forintot adott a csaló asszonynak. Miután kiderült, hogy eltűnt, a vállalkozása befuccsolt, pokollá vált a férfi élete. Felesége őt hibáztatta és elköltözött hazulról.

– Két éve reménykedem, hogy egyszer a pénzemhez jutok, de a feleségemet nem kapom vissza. Marcsikának fogalma sincs, hány ember életét tette tönkre. Úgy tudom, csak itt, Karcagon hárman lettek öngyilkosok miatta. Remélem, a börtönben hal meg, és a pokolra jut azért, amit tett – kesergett K. Gábor.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

 • Náci karlendítéssel pózolt Sneider neje

  Náci karlendítéssel pózolt Sneider neje

  Náci karlendítéssel köszöntötte a násznépet Sneider Tamás újdonsült, ügyvéd felesége, amikor 2016 nyarán a Jobbikot addig kiszolgáló jogász hozzáment “a néppártosodás ökléhez”, vagyis a Roy becenevű egykori szkinhedvezérhez, akinek a lagzin is ez a becenév állt az ültetőkártyáján.