EUR: 350,01 Ft
CHF: 330,43 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Belföld

Bróker Marcsi: Nem vagyok olyan rossz ember

Mosolyogva érkezett büntetőpere első tárgyalására D. Sándorné alias Bróker Marcsi, aki a vád szerint 15 éven át tartó csalássorozatával 767 – többnyire – magánszemélyt csapott be, összesen 12 milliárd forintnyi kárt okozva. A perben várhatóan 2018 őszén születhet elsőfokú ítélet.

Több mint 15 éven át ajánlott pénzügyi befektetéseket havi 1–1,75 százalékos kamatra D. Sándorné cége, a Kun-Mediátor Kft. Karcagon és környékén. A rendkívül kedvező megtérülés ígéretével több száz, a vádirat szerint egészen pontosan 767 embert sikerült lépre csalni, akik összességében több mint 12 milliárd forintnyi vagyont bíztak az egykori OTP-fiókvezető cégére, amelynek egyébként soha nem volt engedélye pénzügyi szolgáltatói tevékenység folytatására.


Bróker Marcsi meséje szerint pénzintézeti lekötésekből fedezte volna az ígért hozamot, a nyomozás során azonban kiderült, hogy a befektetések sohasem kerültek pénzintézetekhez, a tetemes vagyont D. Sándorné és családja lényegében felélte. A piramisjátékok szabályai szerint a cég egy darabig az újonnan beszállók pénzéből fizetett ki olyanokat, akik már hangosan követelték befektetéseiket, így az ügyet a károsultak egészen 2015-ig nem terelték jogi útra. Az akkor megindult büntetőeljárás elől D. Sándorné a közép-amerikai Belize-ig futott, ahol több mint egy éven keresztül bujkált, mivel nemzetközi körözést adtak ki ellene. A helyi hatóságok végül – elfogása után – 2016 decemberében adták ki Magyarországnak.

A 63 éves D. Sándorné nem tett vallomást, jegyzeteiből felolvasva inkább az ügyészséget kritizálta, azt mondta, ha a per során minden kiderülne, akkor bebizonyosodna, hogy ő „nem olyan rossz ember”.


A most kezdődő perben a nyomozó hatóságok munkája nyomán több mint 60 ezer oldalnyi nyomozati anyag keletkezett, csak a vádirat 1700 oldalt tesz ki. A per jövő őszre tervezett befejezéséig 200 tanút hallgatnak meg és további 600 tanú rögzített vallomását olvassák fel a Szolnoki Törvényszéken.

Fotó: Ripost

 

„Remélem, pokolra jut”

Karcagon rengeteg embert csapott be D. Sándorné. – Marcsika egy helyi bankfiókban dolgozott. Pénzügyi ámokfutása akkor kezdődött, amikor felmondott, megalapította utazási irodáját, ami mellett a volt banki ügyfelei pénzét forgatta. Odaadtuk neki a szüleim temetésére szánt félmillió forintot, egy fillért se kaptunk vissza. Édesanyám tavaly meghalt, hamvait itthon őrizzük urnában, mert nincs pénzünk megadni neki a végtisztességet – mondta a Lokálnak Horváth István tanár.

Marcsika szomszédja, K. Gábor állítása szerint hárommillió forintot adott a csaló asszonynak. Miután kiderült, hogy eltűnt, a vállalkozása befuccsolt, pokollá vált a férfi élete. Felesége őt hibáztatta és elköltözött hazulról.

– Két éve reménykedem, hogy egyszer a pénzemhez jutok, de a feleségemet nem kapom vissza. Marcsikának fogalma sincs, hány ember életét tette tönkre. Úgy tudom, csak itt, Karcagon hárman lettek öngyilkosok miatta. Remélem, a börtönben hal meg, és a pokolra jut azért, amit tett – kesergett K. Gábor.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek