EUR: 322,87 Ft
CHF: 281,57 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Sopron

Bronzérmes soproni páros

Balatonfüreden rendezték a XXV. utánpótlás és felnőtt országos szinkronúszó-bajnokságot, amelyen több száz magyar és külföldi induló között a Synchro Sopron SE három versenyzővel állt rajthoz utánpótlás korosztályban.

Az első versenyszámban, a korosztályos kötelezőkben remekül szerepeltek a soproni lányok: Baptsán Réka a magyar mezőnyben a 4., Götz Lilien a 14., Turi Sára a 26. helyen végzett a 18 klubból és 110 indulóból álló erős mezőnyben.
Az idei versenyt már a FINA jövő évi szabályváltozásaival rendezték, nehezítve ezzel a felkészülést a legrangosabb hazai versenyre, mert így összességében csak pár hónapjuk maradt a szinkronúszóknak. A szabályokat nyáron hozták nyilvánosságra, de hivatalosan csak januártól lépnek életbe.
A soproni lányok ennek ellenére az új kötelezőkkel sikeresen megbirkóztak. Szóló kűr versenyszámban Götz Lilien az 5. helyen zárt.
Duó kűrben a Baptsán Réka–Turi Sára páros a negyedik helyről indult a kiváló mezőnyben és végül eddigi legjobban futott kűrjükkel sikerült a bírókat is elvarázsolniuk, és bronzéremmel zárni.
A páros másfél éve állt össze, amikor is rangidősként ők maradtak csak a sikeres csapatból. Szorgalmukkal, kitartásukkal, lelkesedésükkel, remek edzőjükkel és koreográfusukkal, Sallai Dorottyával végül másfél év kemény munkája érett be.

Turi Sára, Baptsán Réka OB 3. helyet szerzett párosban
Fotó: Synchro Sopron SE


Synchro Sopron SE utánpótláscsapatába vár 6–15 éves gyermekeket, kezdő csoportjába vízbiztonsággal, haladó csoportjába úszástudással és előképzettséggel a soproni uszodába! Érdeklődni lehet a +36303902110 telefonszámon Turi Andreánál.
December 20-án 18 órakor nyílt, zenés edzésbemutatót tart a Synchro Sopron SE a soproni Csik Ferenc Uszodában.

Kapcsolódó Cikkek