EUR: 346,33 Ft
CHF: 324,03 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Belföld

Brutálisan támad a Soros-hálózat

Folytatódik Magyarországgal szemben a Soros-hálózat támadása. A milliárdos tőzsdespekuláns eközben hatalmas összegeket költött és költ arra, hogy földbe döngölje a magyar kormányt és cikkek sorát jelentesse meg a magyar sajtószabadság eltiprásáról. Az orosz hackercsoport, a DC Leaks több ezer dokumentumot hozott ezzel kapcsolatban nyilvánosságra, amely csupán néhány napig volt elérhető az internetes portálokon.

Soros György az elmúlt években több mint 48 millió dollárt költött az amerikai közvélemény hitelesnek mondott tájékoztatására. Ennek érdekében komplett újságíró-iskolákat vagy éppen az oknyomozó újságírást elősegítő képzéseket finanszírozott. Dollármilliók landoltak a Politico, a The New York Times, az ABC, a CNN, a BIZZ, a Times, a USA Today, a B1, a Sky News kiadójánál is – írja a Magyar Idők.(MTI/EPA/Clemens Bilan)

A DC Leaks orosz hackercsoport által kiszivárogtatott dokumentumokból egyebek mellett az is kiderül, hogy Soros harminc mainstream hírcsatornával rendelkezik csak az USA-ban, de a Huffington Post és a ProPublica leginkább baloldali témájú cikkeire is több mint nyolcmillió dollárt adott.

Mindezek után nem meglepő, hogy a világsajtóban menetrendszerűen jelentek meg a magyar kormányt és Orbán Viktort bíráló cikkek, amit a hazai balliberális média előszeretettel lobogtatott hivatkozási alapként. Sorosnak valószínűleg egyre komolyabb fejtörést okoz a magyar miniszterelnök, aki annak ellenére „megállíthatatlannak” bizonyult, hogy minden fronton támadást indított ellene a Soroshoz közel álló sajtó. A hadjárat most újabb fejezetéhez érkezett.


– Soros György nem marad csendben, tájékoztató kampányt indít Magyarországon a kormányzati támadások miatt – jelentette be a Nyílt Társadalom Alapítványok budapesti szóvivője kedd este a Hír TV Egyenesen című műsorában. Csontos Csaba szerint Soros György a kedden elhangzott üzenetével próbál szolidaritást vállalni az alapítványainál dolgozókkal.

Az EU-t is utasítgatná a Nyílt Társadalom

Eközben Goran Buldioski, a Nyílt Társadalom Európa Kezdeményezésének igazgatója az EUObserver brüsszeli hírportál véleményrovatában megjelent cikkében azt írta, hogy az EU-nak szembe kell szállnia Lengyelországgal és Magyarországgal, mert a nemrégiben elfogadott lengyel civiltörvény túltesz még a magyarországi szabályozáson is.

Az igazgató szerint a magyar civiltörvény már most a Fideszt segíti hatalma megszilárdításában és a másként gondolkodók elhallgattatásában. A civil szervezetek nem feltétlenül kormányellenesek, de megbélyegzésük célja az, hogy aláássa hitelességüket, ha eltérő nézőpontot alakítanak ki – tette hozzá. Soros György a „kézenfekvő mumus”, és most személyesen megrágalmazzák, olyan költséges médiakampány indult ellene, amely „a muszlimellenes előítéleteket a mélyen szunnyadó antiszemita gyűlölettel elegyíti” – írja az igazgató.

Ebből is jól látszik, hogy Sorosékat egyáltalán nem érdekli a magyar emberek véleménye. Egy dolog jár csak a fejükben: bevándorlókkal elárasztani Európát és megvalósítani a nyílt társadalmat, melyben már nem léteznek nemzetállamok, hanem többfajta kultúra és identitás keveredik egymással előjogok nélkül.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek