EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,58 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Győr

Búcsúznia kellett a kapitánynak…

Váratlan és szomorú hírt közölt az NB II-ben szereplő Győri ETO labdarúgócsapata: egészségügyi okok miatt el kellett búcsúznia focista-pályafutásától a huszonegy éves játékosnak, Nagy Ádámnak.

Nagy Ádám szíve az ETO-ért dobog, csapatkapitányként pedig roppant büszke volt arra, hogy a 113 éves klubot képviselheti a pályán. Tervezte, hogy az imádott zöld-fehérek játékosaként lesz megint élvonalbeli focista. Sajnos nem így lesz, az élet közbeszólt: a védő az MTK elleni meccsen szenvedett agyrázkódást, ezt követően pedig egy alapos vizsgálaton esett át, mely során az orvosi stáb arra jutott, hogy egy korábbi sérülés vagy elváltozás miatt – az egészségügyi okokat szem előtt tartva – fel kell hagynia aktív labdarúgó-pályafutásával. Nagy Ádám 11 évet töltött el Győrben, az utánpótlás korosztályoktól kezdve összesen 274 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 66 gólig jutott. Az NB I-ben 18 évesen mutatkozott be. A csapatkapitányi posztot két és fél éve töltötte be, és nagy szerepet játszott abban, hogy feljutott a csapat az NB II-be.


Nagy Ádám nem így tervezte, de váratlanul már csak a lelátóról követheti imádott csapata meccseit…
Fotó: Marcali Gábor

– A kialakult helyzetben klubunk természetesen csapatkapitányunk mellett áll és mindenben segíti őt, valamint a jövőre nézve sem kívánja elengedni a kezét, ezért, ha Ádám elképzeléseinek is megfelel, az egyesület olyan sportszakemberi állást kíván részére felajánlani, melynek folytán továbbra is az ETO-család szerves része tud maradni. Ádámnak tiszta szívből köszönjük az ETO-ban eltöltött éveket és azt a hihetetlen munkát és elköteleződést, ami miatt most ilyen nehéz búcsút inteni. A civil élethez, még ha nehéz is ilyet mondani, sok sikert és kitartást kívánunk! – áll az ETO FC közleményében.

Nagy Ádám élete az ETO, vélhetően marad a klubnál
Fotó: Marcali Gábor

– Nagyon nehéz ilyenkor mit mondani, igazából még fel sem fogtam, mi történt. Jó lenne azt hinni, hogy ez egy rémálom, de sajnos nem az, ez a szomorú valóság. Gyakorlatilag egy olyan dolog ért véget, ami még el sem kezdődött. Időre van szükségem, hogy feldolgozzam ezt az egészet. Az ETO az életem, a mindenem, nagyon fáj, hogy többé nem tudok pályára lépni. De ha a pályán nem is, a lelátókon biztos találkozunk még. Köszönöm szépen a szurkolóknak a szeretetüket és támogatásukat, köszönöm a klubnak az itt eltöltött 11 évet, és köszönöm a vezetőségnek, hogy mellettem állnak ebben a nehéz helyzetben. Az utolsó hazai mérkőzésünkön, a Zalaegerszeg ellen december 3-án szeretnék mindenkitől méltó módon elbúcsúzni, remélem, minél többen kijöttök. A következő időszakban szeretném magamban nyugodtan feldolgozni a történteket, arra kérnék mindenkit, hogy ezt tartsa tiszteletben, ha megérett a dolog bennem, még fogok róla beszélni, de addig nem szeretnék többet nyilatkozni – mondta az ETO csapatkapitánya.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.