2019. január 21., hétfő
Ágnes

Sport

Budapest rendezi a 2019-es öttusa-világbajnokságot

Nagy sportdiplomáciai sikereket aratott a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) tbiliszi kongresszusán a magyar sportági szövetség (MÖSZ): egyrészt hivatalossá vált, hogy 2019-ben Budapest adhat otthont a felnőtt-világbajnokságnak és azzal párhuzamosan a laser-run vb-nek, másrészt az idei nemzetközi viadalok közül a székesfehérvári junior-vb érdemelte ki a legjobban megrendezett verseny díját. 

A MÖSZ honlapján olvasható beszámoló szerint a grúz fővárosban Bretz Gyula elnök és Simóka Beáta elnökségi tag képviselte a magyar szövetséget. Emlékeztetnek, hogy a 2019-es két vb előtt – a laser-run, azaz lézerlövészetes futás a lövészetből és futásból álló szakasz, a „kombinált szám” új elnevezése – 2018-ban öt nemzetközi verseny megrendezésére készül a MÖSZ: nemzetközi fedett pályás viadal, felnőtt Európa-bajnokság, világkupa-forduló, egyetemi világbajnokság és katonai világbajnokság is lesz Magyarországon.


/Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

  • Messiék a pénzügyi pályán is aratnak

    Messiék a pénzügyi pályán is aratnak

    A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona érte el a 2017/18-as szezon legnagyobb árbevételét ˜– derült ki a KPMG harmadik alkalommal elvégzett kutatása szerint.

  • Matics: Van jövőnk!

    Matics: Van jövőnk!

    Nem jött össze a bravúr, azonban nincs miért szégyenkeznie a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, amely szombat este 25-22-re kikapott a Herningben hazai közönség előtt játszó olimpiai bajnok dán csapattól az világbajnokság első középdöntős mérkőzésén.