2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Extra

Charles Manson: öt rendőr vigyázott rá a halála előtt

Charles Manson, a XX. század legkegyetlenebb szektavezére 83 éves korában meghalt. Öt rendőr vigyázott rá közvetlenül a halála előtt is. 


Charles Manson az utóbbi időben kétszer is kórházba került, végül 83 évesen természetes halált halt a kaliforniai Kern Country egyik kórházában november 19-én, ahol öt egyenruhás felügyelt rá. Mansont bandájának brutális gyilkosságai, azok között is Sharon Tate, Roman Polanski filmrendező várandós feleségének megölése tette ennyire hírhedtté. Követőinek 1969. augusztus 9-én éjszaka adta ki a parancsot: mészároljanak le mindenkit Roman Polanski otthonában a Cielo Drive-on, ahol a filmrendező nyolc hónapos terhes felesége, a színésznő Sharon Tate és másik három ember tartózkodott. A ház ajtajára a haldokló színésznő vérével írták fel, hogy „disznó”. Tate meggyilkolásának másnapján egy szupermarket tulajdonosát, LaBiancát és feleségét ölték meg. Ez volt az első alkalom, amikor Manson maga is csatlakozott a mészárláshoz, mert nem volt megelégedve bűntársai előző napi teljesítményével. A holtak vérével pedig újabb kifejezéseket – „felemelkedés” vagy „halál a disznókra” – írtak a falakra. A Manson-banda tagjai – főként nők – Jézus Krisztusként emlegették a szektavezért, aki feltehetően zenei kudarca miatt kezdett öldöklésbe.


Charles Mansont 1971-ben életfogytiglanra ítélte a bíróság, 46 évig volt börtönben. Az elmúlt hetekben Manson állapota egyre rosszabb lett, kórházból kórházba szállították, végül vasárnap szervezete feladta a harcot. A banda többi tagja még mindig börtönben van, kivéve Sharon Tate gyilkosát, Suzan Atkinst, aki 2009-ben agydaganatban halt meg. Roman Polanski egyelőre nem reagált a szektavezér halálhírére.

83 évesen halt meg Charles Manson fotó: Profimedia, Zuma Press – News

SHARON TATE , Roman Polanski felesége a legígéretesebb fiatal színésznők közé tartozott fotó: Profimedia, Album

Charles Mansont Jézus Krisztusnak tartották a követői fotó: Profimedia, Wenn

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszullétével bukott le Csobot Adél

  Rosszullétével bukott le Csobot Adél

  Hamar rátalált a boldogság Csobot Adélra, hisz annak ellenére, hogy még csak 24 éves, már menyasszony, és két gyönyörű kisfiú büszke édesanyja. Kisebb gyermekének, Ádinnak augusztusban adott életet, és noha anno nagyon meghitt körülmények között akarta elárulni párjának, Istenes Bencének, hogy újra babát vár, ez korántsem jött össze.

 • Bocsánatot kért exétől Pintér Tibor

  Bocsánatot kért exétől Pintér Tibor

  Több hónapos vívódás után végleg búcsút intett egymásnak Pintér Tibor és Rubos Frida. A fiatal lány többé nem él együtt a színésszel, aki már bánja, hogy a kapcsolatuk végén olyan sokat veszekedtek.

 • Nem fizet gyerektartást Owen Wilson

  Nem fizet gyerektartást Owen Wilson

  Owen Wilson harmadik gyermeke már több mint egy hónapos, de a színész nem kíváncsi rá. Még nem látogatta meg a kis Lylát, sőt nem is tartja édesanyjával a kapcsolatot, és gyerektartást sem fizet.