EUR: 344,94 Ft
CHF: 320,67 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Extra

Charles Manson: öt rendőr vigyázott rá a halála előtt

Charles Manson, a XX. század legkegyetlenebb szektavezére 83 éves korában meghalt. Öt rendőr vigyázott rá közvetlenül a halála előtt is. 


Charles Manson az utóbbi időben kétszer is kórházba került, végül 83 évesen természetes halált halt a kaliforniai Kern Country egyik kórházában november 19-én, ahol öt egyenruhás felügyelt rá. Mansont bandájának brutális gyilkosságai, azok között is Sharon Tate, Roman Polanski filmrendező várandós feleségének megölése tette ennyire hírhedtté. Követőinek 1969. augusztus 9-én éjszaka adta ki a parancsot: mészároljanak le mindenkit Roman Polanski otthonában a Cielo Drive-on, ahol a filmrendező nyolc hónapos terhes felesége, a színésznő Sharon Tate és másik három ember tartózkodott. A ház ajtajára a haldokló színésznő vérével írták fel, hogy „disznó”. Tate meggyilkolásának másnapján egy szupermarket tulajdonosát, LaBiancát és feleségét ölték meg. Ez volt az első alkalom, amikor Manson maga is csatlakozott a mészárláshoz, mert nem volt megelégedve bűntársai előző napi teljesítményével. A holtak vérével pedig újabb kifejezéseket – „felemelkedés” vagy „halál a disznókra” – írtak a falakra. A Manson-banda tagjai – főként nők – Jézus Krisztusként emlegették a szektavezért, aki feltehetően zenei kudarca miatt kezdett öldöklésbe.


Charles Mansont 1971-ben életfogytiglanra ítélte a bíróság, 46 évig volt börtönben. Az elmúlt hetekben Manson állapota egyre rosszabb lett, kórházból kórházba szállították, végül vasárnap szervezete feladta a harcot. A banda többi tagja még mindig börtönben van, kivéve Sharon Tate gyilkosát, Suzan Atkinst, aki 2009-ben agydaganatban halt meg. Roman Polanski egyelőre nem reagált a szektavezér halálhírére.

83 évesen halt meg Charles Manson fotó: Profimedia, Zuma Press – News

SHARON TATE , Roman Polanski felesége a legígéretesebb fiatal színésznők közé tartozott fotó: Profimedia, Album

Charles Mansont Jézus Krisztusnak tartották a követői fotó: Profimedia, Wenn

Kapcsolódó Cikkek