2017. december 13., szerda
Luca, Otília

Extra

Charles Manson: öt rendőr vigyázott rá a halála előtt

Charles Manson, a XX. század legkegyetlenebb szektavezére 83 éves korában meghalt. Öt rendőr vigyázott rá közvetlenül a halála előtt is. 


Charles Manson az utóbbi időben kétszer is kórházba került, végül 83 évesen természetes halált halt a kaliforniai Kern Country egyik kórházában november 19-én, ahol öt egyenruhás felügyelt rá. Mansont bandájának brutális gyilkosságai, azok között is Sharon Tate, Roman Polanski filmrendező várandós feleségének megölése tette ennyire hírhedtté. Követőinek 1969. augusztus 9-én éjszaka adta ki a parancsot: mészároljanak le mindenkit Roman Polanski otthonában a Cielo Drive-on, ahol a filmrendező nyolc hónapos terhes felesége, a színésznő Sharon Tate és másik három ember tartózkodott. A ház ajtajára a haldokló színésznő vérével írták fel, hogy „disznó”. Tate meggyilkolásának másnapján egy szupermarket tulajdonosát, LaBiancát és feleségét ölték meg. Ez volt az első alkalom, amikor Manson maga is csatlakozott a mészárláshoz, mert nem volt megelégedve bűntársai előző napi teljesítményével. A holtak vérével pedig újabb kifejezéseket – „felemelkedés” vagy „halál a disznókra” – írtak a falakra. A Manson-banda tagjai – főként nők – Jézus Krisztusként emlegették a szektavezért, aki feltehetően zenei kudarca miatt kezdett öldöklésbe.


Charles Mansont 1971-ben életfogytiglanra ítélte a bíróság, 46 évig volt börtönben. Az elmúlt hetekben Manson állapota egyre rosszabb lett, kórházból kórházba szállították, végül vasárnap szervezete feladta a harcot. A banda többi tagja még mindig börtönben van, kivéve Sharon Tate gyilkosát, Suzan Atkinst, aki 2009-ben agydaganatban halt meg. Roman Polanski egyelőre nem reagált a szektavezér halálhírére.

83 évesen halt meg Charles Manson fotó: Profimedia, Zuma Press – News

SHARON TATE , Roman Polanski felesége a legígéretesebb fiatal színésznők közé tartozott fotó: Profimedia, Album

Charles Mansont Jézus Krisztusnak tartották a követői fotó: Profimedia, Wenn

Kapcsolódó Cikkek

 • Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Ők a legjobbak az idén a Filmesek Céhe szerint

  Idén is kihirdette a Hollywoodi Filmesek Céhe az általuk legjobbnak ítélt színészi alakításokat. A jelöltek között ott van a favoritnak számító Gary Oldman, Timothee Chalamet , Judi Dench és Sally Hawkins is, de olyan meglepetés jelöltek is befértek a listába, mint Steve Carrell és Woody Harrelson is.

 • Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Idén két huszonéves is hazaviheti élete első Oscar-díját a világ filmkritikusai szerint. A kétszeres Oscar-jelölt Saoirse Ronan és az újonc Timothée Chalamet számtalan díjat nyertek már az idei díjátadó szezonban, legutóbb a Chicago-i Filmkritikusok díját.

 • Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Szerdán mutatták be a magyar mozik a Star Wars-saga legújabb, immár VIII. részét. Az utolsó Jedik máris minden rekordot megdöntött, a hazai forgalmazók szerint az űreposz korábbi filmjei közül egyikre sem kel el ennyi jegy már elővételben.

 • A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  Talán az eddigi legerősebb mezőny jött össze a jövő évi versenyre A Dal történetében. Erről két zsűritag, Frenreisz Károly és Mező Misi beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.