2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

Cigányoznak és szobrot gyaláznak a jobbikosok

Hiába simogat kiscicákat Vona Gábor Jobbik-elnök, párttársai rendre kimutatják a foguk fehérjét. Volner János alelnök most éppen azzal vádolja a rendőrséget, hogy „kifehérítették egy cigány bűnöző” körözési képét, a Hatvannégy Vármegye Mozgalom pedig meggyalázta Horn Gyula szobrát, ami miatt állítólag válságstáb ült össze a pártszékházban.

Nehezen megy a néppártosodás a Jobbiknak, hiába igyekszik baloldali szavazókat csábítgatni az elnökség, mert közben a tagság és a holdudvar is rendre bizonyítja, hogy a Vona Gábor által vezetett párt még mindig rasszista, kirekesztő, erőszakos alapokon áll. A Jobbik alelnöke, Volner János kedden egy Facebook-bejegyzésében azt állította, hogy a sajtó munkatársai „kifehérítettek egy cigány bűnözőt”.


„2015 nyarán R. Sándor (az eredeti posztban teljes névvel szerepel, ráadásul az említett férfi keresztneve valójában András és nem Sándor – a szerk.) egy budapesti szórakozóhelyre akart bejutni egy 8 fős társaság tagjaként. A biztonsági őrök egy korábbi balhéja miatt azonban nem engedték be, amit a rendőrségi beszámoló szerint a csalódott atyafi nehezen viselt. Micsoda véletlen! Pont volt nála egy kés és ha már nála volt, elő is rántotta…” – írta a kormányváltásról ábrándozó párt alelnöke, aki szerint a képet megjelentető médiumok „kifehérítették” a valójában cigány férfi fotóját.

Az írásra reagált a 444.hu, jelezték, hogy a fotót a police.hu oldaltól kapták. Válaszul Volner arra utalt, hogy akkor valaki más, vagyis maga a rendőrség „hamisította” a fotót, hogy „polkorrekt” legyen.


Az eset szépséghibája – azon túl, hogy R. András nem Sándor – az is, hogy a férfi már nem gyanúsított a fent említett, garázdaság miatt indult büntetőeljárásban, viszont a nyomozó hatóság eljárás alá vonta az említett szórakozóhely kidobóembereit.

Fotó: Lokál

Mindeközben a Ripost információi szerint tegnap válságstábot tartottak a Jobbik elnökségében, miután kiderült, hogy a Jobbikhoz ezer szállal kötődő Hatvannégy Vármegye Mozgalom aktivistái „Pufajkás gyilkos!” táblát akasztottak Horn Gyula szobrára, amelyet ráadásul fekete szemeteszsákokba burkoltak, és valamilyen ragacsos anyaggal is összekentek.

Fotó: pest.hvim.hu

A Jobbiknak érthetően kellemetlen az akció, hiszen ezek után biztosan hiába igyekeznek magukhoz édesgetni az MSZP megrogyása után csalódott baloldali szavazókat.


MTI Fotó: Honéczy Barnabás

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek