EUR: 321,34 Ft
CHF: 284,50 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Cigányoznak és szobrot gyaláznak a jobbikosok

Hiába simogat kiscicákat Vona Gábor Jobbik-elnök, párttársai rendre kimutatják a foguk fehérjét. Volner János alelnök most éppen azzal vádolja a rendőrséget, hogy „kifehérítették egy cigány bűnöző” körözési képét, a Hatvannégy Vármegye Mozgalom pedig meggyalázta Horn Gyula szobrát, ami miatt állítólag válságstáb ült össze a pártszékházban.

Nehezen megy a néppártosodás a Jobbiknak, hiába igyekszik baloldali szavazókat csábítgatni az elnökség, mert közben a tagság és a holdudvar is rendre bizonyítja, hogy a Vona Gábor által vezetett párt még mindig rasszista, kirekesztő, erőszakos alapokon áll. A Jobbik alelnöke, Volner János kedden egy Facebook-bejegyzésében azt állította, hogy a sajtó munkatársai „kifehérítettek egy cigány bűnözőt”.


„2015 nyarán R. Sándor (az eredeti posztban teljes névvel szerepel, ráadásul az említett férfi keresztneve valójában András és nem Sándor – a szerk.) egy budapesti szórakozóhelyre akart bejutni egy 8 fős társaság tagjaként. A biztonsági őrök egy korábbi balhéja miatt azonban nem engedték be, amit a rendőrségi beszámoló szerint a csalódott atyafi nehezen viselt. Micsoda véletlen! Pont volt nála egy kés és ha már nála volt, elő is rántotta…” – írta a kormányváltásról ábrándozó párt alelnöke, aki szerint a képet megjelentető médiumok „kifehérítették” a valójában cigány férfi fotóját.

Az írásra reagált a 444.hu, jelezték, hogy a fotót a police.hu oldaltól kapták. Válaszul Volner arra utalt, hogy akkor valaki más, vagyis maga a rendőrség „hamisította” a fotót, hogy „polkorrekt” legyen.


Az eset szépséghibája – azon túl, hogy R. András nem Sándor – az is, hogy a férfi már nem gyanúsított a fent említett, garázdaság miatt indult büntetőeljárásban, viszont a nyomozó hatóság eljárás alá vonta az említett szórakozóhely kidobóembereit.

Fotó: Lokál

Mindeközben a Ripost információi szerint tegnap válságstábot tartottak a Jobbik elnökségében, miután kiderült, hogy a Jobbikhoz ezer szállal kötődő Hatvannégy Vármegye Mozgalom aktivistái „Pufajkás gyilkos!” táblát akasztottak Horn Gyula szobrára, amelyet ráadásul fekete szemeteszsákokba burkoltak, és valamilyen ragacsos anyaggal is összekentek.

Fotó: pest.hvim.hu

A Jobbiknak érthetően kellemetlen az akció, hiszen ezek után biztosan hiába igyekeznek magukhoz édesgetni az MSZP megrogyása után csalódott baloldali szavazókat.


MTI Fotó: Honéczy Barnabás

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

 • Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Rekordsebességgel terjednek az interneten azok a fotók és rövid videók, amelyek megörökítették, hogyan szállta meg rendszeresé váló “tettestársával”, Szél Bernadettel az MTVA székházát ismét, de ezúttal közkinccsé tett lyukas zoknijában az ellenzéki performanszok állandó főszereplője, Hadházy Ákos független képviselő.

 • Munkamorál

  Munkamorál

  Nem szaladnék bele ebbe a túlóratörvény pofonba (ajtóba), de azért halkan megjegyzem: nem igazán értem, hogy mi itt a probléma.