2020. február 17., hétfő
Donát

Sport

Conte nem fogott kezet Mourinhóval

Antonio Conte levegőnek nézte José Mourinhót a Chelsea–Manchester United (1-0) rangadó után. A londoniak mestere nem fogott kezet a MU szakvezetőjével, José Mourinhóval.

A manchesteriek nem éppen sima modorú portugál trénere a lefújás után egy darabig az oldalvonal mellett álldogálva várta a pálya közepén ünneplő kollégáját, ám miután az olasz elég látványosan nem vett róla tudomást, inkább a kékek pályaedzőivel és munkatársaival rázott kezet. Conte később, a meccs utáni sajtótájékoztatón azzal magyarázta az esetet, hogy a találkozó utáni, íratlan szabályok által rögzített kézfogás egyáltalán nem olyan lényeges.


– Sokkal fontosabb az eredmény – nyilatkozta Conte. – A kézfogás is lehet néha fontos, de sokkal jobban  érdekelnek meccs közben a pályán történtek.

– Conte eltűnt, ezért az asszisztenseinek gratuláltam, ez éppen olyan, mintha vele fogtam volna kezet – vette védelmébe modortalan ellenfelét Mourinho.

A két menedzser közötti ellenségeskedés nem éppen új keletű, már a nagy derbi előtt verbális tűz alá vették egymást. Mourinho azzal vádolta kollégáját, hogy Conte állandóan azzal magyarázza csapata gyengébb szereplését, hogy mindig a sérültekre panaszkodik. Az olasz azzal riposztozott, hogy tavaly azzal a játékosállománnyal nyert bajnokságot, amely azt megelőzően Mourinhóval kudarcot vallott.

Kapcsolódó Cikkek