EUR: 344,73 Ft
CHF: 319,04 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld XI.kerület

Családszervezetek a koraszülöttekért

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és az Emmi közös szervezésében idén is megrendezik a Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vásárát december 3-án, vasárnap 10 és 18 óra között a Millenáris D épületében. Az adventi esemény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, díszvendég Novák Katalin családügyi államtitkár, a sztárvendég pedig Vastag Csaba. Az idei vásár célja a koraszülött kisbabák támogatása.

Idén is számos civil szervezet, cég és magánszemély csatlakozott a Ficsak felhívásához, amely Magyarországon eddig példátlan összefogásról tanúskodik. A szervezők azt ígérik, igazi kézműves-, karácsonyi vásár, együtt töltött családi pillanatok, hangulatos programok, közös készülődés várja december 3-án a Millenárison a töltődni és segíteni vágyókat. Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója a Lokál Extrának elmondta, régóta dédelgetett álma vált valóra azzal, hogy a civil szféra összefogásával tavaly először, majd idén már másodjára megszervezhetik a Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vásárát.


– Hatalmas öröm számunkra, hogy szinte kivétel nélkül minden szervezet csatlakozott a felhívásunkhoz és részt vesz egész napos vásárunkon. Hasonlóak az ügyek, amelyekért küzdünk nap mint nap, ki-ki a maga területén, de ha összefogunk, „egységben az erő” alapon, akkor lehet csak látni igazán, milyen erők is rejlenek valójában  a családokban. A Ficsak idén a koraszülött kisbabák ellátásáért és családjaik támogatásáért ajánlja fel a vásár teljes bevételét, ezzel segítve a picik túlélési esélyét.

Király Nóra férjével, öt gyermekével és Vastag Csaba sztárvendéggel biztatott mindenkit a Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vásárán való részvételre  az MTVA Családbarát magazin című műsorában (Fotó: MTVA/Családbarát)

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége a tavalyi vásáron maga készítette az adventi koszorúkat a gyerekekkel (Fotó: FICSAK)

KIrály Nórával és Herczegh Anitával mi is megcsodáltuk a kézműves termékeket – szép és hasznos ajándékokat vehettünk szeretteinknek (Fotó: FICSAK)

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  A kormánypártok az Országgyűlésben elfogadott határozat alapján megerősítették, hogy a klímavédelmi célok változatlanok a gazdaság és a munkahelyek védelme mellett – tartalmazza a Fidesz-frakció helyettes vezetőjének szerdai, az MTI-hez eljuttatott sajtónyilatkozata.

 • 5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  A járványhelyzet alatt több helyen hoztak olyan intézkedéseket, amelyekkel a biciklis közlekedést könnyítik meg és ösztönzik. Ezek egy része még most is érvényben van, ezért kézenfekvő a biciklit választani a környezetszennyező autó helyett vagy a zsúfoltabb tömegközlekedés helyett.

 • Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Jégesővel érkezett a vihar Magyarország  déli részére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján hívják fel a figyelmet arra, hogy riasztást adtak ki a vihar miatt.

 • A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) arra kéri a főváros vezetését, hogy ne akadályozza a Liget Budapest Projekt befejezéséhez szükséges múzeumok és a színház megépítését – tartalmazza az egyesület elnökségének közleménye, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.