EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,58 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld XI.kerület

Családszervezetek a koraszülöttekért

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és az Emmi közös szervezésében idén is megrendezik a Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vásárát december 3-án, vasárnap 10 és 18 óra között a Millenáris D épületében. Az adventi esemény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, díszvendég Novák Katalin családügyi államtitkár, a sztárvendég pedig Vastag Csaba. Az idei vásár célja a koraszülött kisbabák támogatása.

Idén is számos civil szervezet, cég és magánszemély csatlakozott a Ficsak felhívásához, amely Magyarországon eddig példátlan összefogásról tanúskodik. A szervezők azt ígérik, igazi kézműves-, karácsonyi vásár, együtt töltött családi pillanatok, hangulatos programok, közös készülődés várja december 3-án a Millenárison a töltődni és segíteni vágyókat. Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója a Lokál Extrának elmondta, régóta dédelgetett álma vált valóra azzal, hogy a civil szféra összefogásával tavaly először, majd idén már másodjára megszervezhetik a Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vásárát.


– Hatalmas öröm számunkra, hogy szinte kivétel nélkül minden szervezet csatlakozott a felhívásunkhoz és részt vesz egész napos vásárunkon. Hasonlóak az ügyek, amelyekért küzdünk nap mint nap, ki-ki a maga területén, de ha összefogunk, „egységben az erő” alapon, akkor lehet csak látni igazán, milyen erők is rejlenek valójában  a családokban. A Ficsak idén a koraszülött kisbabák ellátásáért és családjaik támogatásáért ajánlja fel a vásár teljes bevételét, ezzel segítve a picik túlélési esélyét.

Király Nóra férjével, öt gyermekével és Vastag Csaba sztárvendéggel biztatott mindenkit a Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vásárán való részvételre  az MTVA Családbarát magazin című műsorában (Fotó: MTVA/Családbarát)

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége a tavalyi vásáron maga készítette az adventi koszorúkat a gyerekekkel (Fotó: FICSAK)

KIrály Nórával és Herczegh Anitával mi is megcsodáltuk a kézműves termékeket – szép és hasznos ajándékokat vehettünk szeretteinknek (Fotó: FICSAK)

Kapcsolódó Cikkek

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

 • Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Rekordsebességgel terjednek az interneten azok a fotók és rövid videók, amelyek megörökítették, hogyan szállta meg rendszeresé váló “tettestársával”, Szél Bernadettel az MTVA székházát ismét, de ezúttal közkinccsé tett lyukas zoknijában az ellenzéki performanszok állandó főszereplője, Hadházy Ákos független képviselő.

 • Munkamorál

  Munkamorál

  Nem szaladnék bele ebbe a túlóratörvény pofonba (ajtóba), de azért halkan megjegyzem: nem igazán értem, hogy mi itt a probléma.