2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb

Cser-Palkovics: Magunk döntsük el, kikkel éljünk együtt

Alapvető kérdés, hogy magunk döntsük el, kikkel szeretnénk együtt élni, kikkel szeretnénk, hogy gyermekeink, unokáink együtt éljenek majd a következő évtizedekben – mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere pénteken a Nógrád megyei Vanyarcon.

Cser-Palkovics András a nemzeti konzultációs fórumon fontosnak nevezte, hogy a magyar kormány megkérdezi erről az emberek álláspontját, és mindenkit arra kért, küldje vissza a konzultációs íveket.


Székesfehérvár vezetője hozzátette: aggodalomra adhat okot, hogy “a demokráciájára oly büszke Európai Unióban” ilyen véleményfeltárásra egyedül Magyarországon kerül sor.

Ebben a kérdésben nem csak Magyarországon kellene meghallgatni az emberek véleményét, az unió minden tagállama akkor tenné helyesen, ha ugyanígy kérdésekkel fordulna a saját polgáraihoz – tette hozzá.


Nem akarunk bevándorlóország lenni, ezért úgy gondoljuk, hogy Magyarországot meg kell védeni a “Soros-tervtől”, de Soros György elképzeléseit nagyon sokan támogatják az Európai Unió vezető politikusai közül is – hívta fel a figyelmet a polgármester.

Mint mondta, felmérések szerint több tízmillió bevándorló indulhat el szülőföldjéről a következő években, ami nagyon komoly kihívást jelentene az uniónak és tagállamainak egyaránt.

Beszélt arról is: a hazai baloldal és a Jobbik is azt jelzi megszólalásaiban, hogy nem ért egyet a határvédelmi intézkedésekkel, és a tekintetben sem támogatják a kormányt, hogy ne legyen kvóta.

Cser-Palkovics András a “Soros-tervnek” azt a pontját is ismertette, hogy 9 millió forint körüli segély járjon egy bevándorlónak. Ennek fedezetére pedig Soros György adóemelést, hitelfelvételt, valamint a kelet-közép-európai országok támogatásának csökkentését javasolja – figyelmeztetett.

Székesfehérvár polgármestere “vérlázítónak”, és a jogelvekkel ellentétesnek nevezte a “terv” azon pontját, miszerint enyhébb büntetés járjon a migránsok által elkövetett bűncselekményekért. Jól mutatja a kérdés fonákságát, hogy miközben erről beszélünk, egyértelműen nő a terrorveszély Európában, ezzel az európai emberek szabadsága is kockán forog, hiszen a szabadsághoz az is hozzátartozik, hogy biztonságban érezhetjük magunkat – tette hozzá.

A fórumon Balla Mihály (Fidesz), Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője is azt kérte, hogy minél többen küldjék vissza az íveket. Rámutatott arra is: Soros György Amerikában élő milliárdosként mondja azt, hogy Európa fogadja be a migránsokat, sok uniós bürokrata pedig elfelejti, hogy az embereket kell szolgálnia.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.