2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Program

Csirkesütés közben mondott igent Harrynek Meghan

Harry herceg csirkesütés közben kérte meg színésznő kedvese, Meghan Markle kezét, aki természetesen azonnal igent mondott. A párnak ugyan rengeteg formalitást be kell tartania, de sokkal szabadabban tervezhetik esküvőjüket, mint annak idején a trónörökös Vilmos herceg. 

Fotó: Profimedia, Splash

Meghan Markle és Harry herceg tizenhat hónap után döntöttek úgy, hogy összekötik az életüket. Meghan a BBC-nek elárulta, hogy éppen vacsorát készített, amikor Harry fél térdre ereszkedett és egy hosszú monológba kezdett.


– Éppen csirkét sütögettünk, amikor elővette a gyűrűt. Nagyon romantikus és váratlan pillanat volt – mondta Meghan, aki elárulta, nem hagyta, hogy a herceg végigmondja az előre kigondolt szöveget, félbeszakította, hogy igent mondjon szerelmének a lánykérésre. A fiatal színésznő egyébként Katalin hercegné után a második, aki civilként kerül be a királyi családba. Ráadásul vele sokkal engedékenyebb az udvar, mint Vilmossal és feleségével, hiszen Harry nem közvetlen trónörökös. Meghan az első színes bőrű a családban, a királynő szemet hunyt korábbi válása fölött, és az ellen sem volt kifogása, hogy amerikai. A szerelmespár elmondása alapján II. Erzsébet nagy szeretettel fogadta az új családtagot, már többször találkoztak és teáztak együtt. Az esküvőt illetően a brit lapok máris arról cikkeznek, hogy Harry és Meghan 2018-as májusi ceremóniáján sokkal kevesebb lesz a megkötés, mint korábban Vilmos és Katalin esetében. A szervezést a királyi udvar intézi és fizeti is teljes egészében, ám a szokásoktól eltérően Meghannak is lehet beleszólása a vendégeket, díszítést és a zenét illetően. A trónörökösi esküvők ugyanis állami események, ekkor pedig szinte semmiben nem kap szabad kezet a pár.

Harryék még az esküvő helyszínét is maguk választhatják meg, míg Vilmos és Katalin esetében egyértelmű volt, hogy a londoni Westminster-apátságban kell kimondaniuk az igent. Harry herceg sajtósa pedig máris elárulta, hogy a jegyesek a Windsor kastélyban található Szent György kápolnában fogadnak örök hűséget egymásnak, és azért választották ezt a kápolnát, mert Harry gyerekkorában sok időt töltött itt. Az esküvővel egyébként Meghannak teljesen megváltozik az élete, mert bár protestánsként nevelkedett, fel kell vennie a királyi család anglikán egyház vallását. Házasságával pedig az amerikai mellett azonnal brit állampolgár is lesz. A pár Nottinghamben fog élni, de második otthonuknak, a cotswoldsi majorságot választották, ahova főként kikapcsolódni járnak majd. A hely érdekessége, hogy már egyszer filmes helyszínül is szolgált az 1995-ös Büszkeség és balítélet című sorozatban, amelynek Colin Firth volt a főszereplője.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ötödik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható „Sportos vakáció a városban” elnevezésű eseménysorozatot, amely során a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokon vehetnék részt az általános és középiskolás fiatalok.

 • Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Az Oscar Wilde legendás regénye nyomán készült, Dorian Gray című musicalünkhöz kapcsolódóan a Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium) tanulói nem kisebb feladatra vállalkoztak, minthogy elkészítsék „Dorian Gray arcképét”.

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.