EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 19., szombat
Nándor

Program

Csirkesütés közben mondott igent Harrynek Meghan

Harry herceg csirkesütés közben kérte meg színésznő kedvese, Meghan Markle kezét, aki természetesen azonnal igent mondott. A párnak ugyan rengeteg formalitást be kell tartania, de sokkal szabadabban tervezhetik esküvőjüket, mint annak idején a trónörökös Vilmos herceg. 

Fotó: Profimedia, Splash

Meghan Markle és Harry herceg tizenhat hónap után döntöttek úgy, hogy összekötik az életüket. Meghan a BBC-nek elárulta, hogy éppen vacsorát készített, amikor Harry fél térdre ereszkedett és egy hosszú monológba kezdett.


– Éppen csirkét sütögettünk, amikor elővette a gyűrűt. Nagyon romantikus és váratlan pillanat volt – mondta Meghan, aki elárulta, nem hagyta, hogy a herceg végigmondja az előre kigondolt szöveget, félbeszakította, hogy igent mondjon szerelmének a lánykérésre. A fiatal színésznő egyébként Katalin hercegné után a második, aki civilként kerül be a királyi családba. Ráadásul vele sokkal engedékenyebb az udvar, mint Vilmossal és feleségével, hiszen Harry nem közvetlen trónörökös. Meghan az első színes bőrű a családban, a királynő szemet hunyt korábbi válása fölött, és az ellen sem volt kifogása, hogy amerikai. A szerelmespár elmondása alapján II. Erzsébet nagy szeretettel fogadta az új családtagot, már többször találkoztak és teáztak együtt. Az esküvőt illetően a brit lapok máris arról cikkeznek, hogy Harry és Meghan 2018-as májusi ceremóniáján sokkal kevesebb lesz a megkötés, mint korábban Vilmos és Katalin esetében. A szervezést a királyi udvar intézi és fizeti is teljes egészében, ám a szokásoktól eltérően Meghannak is lehet beleszólása a vendégeket, díszítést és a zenét illetően. A trónörökösi esküvők ugyanis állami események, ekkor pedig szinte semmiben nem kap szabad kezet a pár.

Harryék még az esküvő helyszínét is maguk választhatják meg, míg Vilmos és Katalin esetében egyértelmű volt, hogy a londoni Westminster-apátságban kell kimondaniuk az igent. Harry herceg sajtósa pedig máris elárulta, hogy a jegyesek a Windsor kastélyban található Szent György kápolnában fogadnak örök hűséget egymásnak, és azért választották ezt a kápolnát, mert Harry gyerekkorában sok időt töltött itt. Az esküvővel egyébként Meghannak teljesen megváltozik az élete, mert bár protestánsként nevelkedett, fel kell vennie a királyi család anglikán egyház vallását. Házasságával pedig az amerikai mellett azonnal brit állampolgár is lesz. A pár Nottinghamben fog élni, de második otthonuknak, a cotswoldsi majorságot választották, ahova főként kikapcsolódni járnak majd. A hely érdekessége, hogy már egyszer filmes helyszínül is szolgált az 1995-ös Büszkeség és balítélet című sorozatban, amelynek Colin Firth volt a főszereplője.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek