EUR: 345,77 Ft
CHF: 321,65 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Belföld

Csókosok halálos csókja

Fura egy történetet boncolgat a csvm.blogstar.hu szerzője, amelyet alaposan végigolvasva csak a vak nem látja: csókosok közt vesztes, aki néma. A történet szenvedő alanya (itt inkább kerülném a főhős kifejezést) Őze Attila, aki kegyetlen csapdába került.

Az egészet olvassák el a blogon, mi most az eljárás – enyhén szólva – furcsaságait írjuk meg.


Az elsőfokú ítéletet a másodfok visszadobta, mert kirívóan egyoldalúan, a tények figyelembevétele nélkül hozta azt meg a tanács. A másodfok ugyanahhoz a bíróhoz küldte vissza az anyagot első fokra, aki korábban tárgyalta és a kirívóan egyoldalú ítéletet meghozta.

Ilyenkor – legalábbis a formállogika alapján – egy ilyen másodfokú döntés (rosszul dolgoztál, javítsd a hibádat, kapsz még egy esélyt) komoly feddés az első fokon eljáró bírónak, aki – normális esetben – aprólékosan, a kifogásolt részeket alaposan mérlegelve és tanulmányozva jár el újból. Na de nem ez a bíró – neve is van: dr. Miszbrandtner Erika –, ő ugyanis visszakézből továbbdobta a Kúriára.


Mire e nagy magabiztosság?

Érdekes körülmény, hogy az ügy „alhőse” (Őze korábbi élettársa) és annak egypetéjű ikertestvére állítólag közös baráti körben hihetetlen magabiztossággal fejtegette az őt faggatóknak és érte aggódóknak, hogy tuti megnyeri a pert Attila ellen, övé lesz a budai villa, egy fillért sem kell fizetnie, és páros kézzel satírozza ki volt élettársát a több száz milliót érő ingatlan fellelhető dokumentumaiból, mert az első fokon eljáró bírónőnek a legjobb barátnője a Kúrián eljáró bírónő, dr. Kósa Zsuzsanna. Legalábbis a CSVM blog információi szerint így történt.

Márpedig ha ez így van, akkor veszett nehéz helyzetbe került a Kúria egy cserfes szájú delikvens miatt. Miután az „alhős” vélekedése és magabiztos kijelentése közszájon forog, mi több, már nyilvánosságot is kapott (blogstar.hu, origo.hu), nagyon észnél kell lennie dr. Kósának. Félő, ha az ítélete nem hajaz a másodfokéra, a szóbeszéd nem csendesül, hanem felerősödik, utólag minden Miszbrandtner–Kósa ügykapcsolódás megkérdőjeleződik, oda a pedigré, ráadásul a Kúria makulátlansága is komoly csorbát szenved.

Vajon a rendszerváltoztatás 27. évében, amikor még mindig az a közvélekedés, hogy hazánkban jog- és nem igazságszolgáltatás van, megéri ez a legfőbb bírói szervnek?

Ha engem kérdeznének, akkor válaszom ez: aligha…

Kapcsolódó Cikkek