2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Cukrásznak állt Szivós Márton – Videó!

Habverőre cserélte le a vízilabdát Szivós Márton. Természetesen egy percre se keseredjenek el a világbajnok vízlabdázó rajongói, ugyanis a sportoló csak egy pár órára kötötte maga elé a kötényt, hogy egy igazán különleges mézeskalácsot süssön. 

Szivós Marci, világbajnok magyar vízilabdázó és Mike Róbert, világ- és Európa-bajnok magyar kenus egy-egy saját kezűleg elkészített mézeskalács falut készített, amit most árverezésre bocsájtanak.


A Sportolók a gyerekekért nevezetű közösségi oldal számolt be arról, hogy a mézeskalács kompozíciókért kapott bevételt a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlják fel, ezzel szeretnénk segíteni Böjte Csaba atya gyermekeit.

Ki nyeri a versenyt?


Az elkészített falukat külön-külön lehet támogatni, a legtöbb támogatást gyűjtő versenyző nyeri a versenyt, míg a legnagyobb támogatást adományozó nyeri azt a falut, melyet a versenyzője készített.

Az Alapítvány számlaszáma: 10300002-20145639-49020140

Fontos, hogy az alapítvány számlaszámára történő felajánlás megjegyzés rovatába írják oda, attól függően, hogy melyik sportoló falujára küldik a felajánlást:
„Mézeskalács Marci” vagy „Mézeskalács Robi”

Az adománygyűjtés: 2017.11.21-12.21. között tart.

Böjte atya alapítványáról:

A Dévai Szent Ferenc Alapítványt Böjte Csaba ferences rendi szerzetes hozta létre. A szervezet célja segíteni a bajban, nehéz helyzetben lévő legkisebbeket, akik gyakran embertelen körülmények közül érkeznek. Csaba testvér és segítőinek áldozatos munkájának köszönhetően már több mint 2500 gyermek nevelkedik az alapítvány valamelyik otthonában. Gyermekvédelmi tevékenységet is folytatnak, támogatják a bajba jutott családokat, iskolaházakat, napköziket és bentlakó otthonokat működtetnek. Fontosnak tartják, hogy ne csak ételt, otthont, ruhát biztosítanak a rászoruló gyermekeknek, hanem a taníttatásukra, szellemi – és lelki fejlődésükre, vallási és erkölcsi nevelésükre is nagy hangsúlyt fektetnek. Szeretetet adnak.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarország jobban teljesít, és ez a turizmus teljesítményén is látszik

  Magyarország jobban teljesít, és ez a turizmus teljesítményén is látszik

  A legfrissebb adatok szerint továbbra is folyatódott a növekedés a magyar turizmusban, egyre több külföldi turista érkezik Magyarországra, és a magyarok is többet utaznak. Tavaly novemberben közel 5 százalékkal nőtt a beutazó vendégforgalom, a belföldi turizmus pedig több mint 8 százalékkal nőtt az előző évhez képest – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.

 • Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

  Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

  Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai, a civil szervezetek idén összesen 5,9 milliárd forintos keretösszegre nyújthatnak be pályázatokat – jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen szerdán Nyíregyházán.

 • Megkezdődött az influenza járvány

  Megkezdődött az influenza járvány

  Megkezdődött az influenzajárvány az országban, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint január 7. és 13. között 19 300 ember, az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal orvoshoz – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a heti jelentésében szerdán.