EUR: 346,49 Ft
CHF: 324,36 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Belföld

Czeglédy 25 millióval tartozik Gyurcsányéknak

Huszonötmillió forinttal tartozik Dobrev Klára cégének az előzetesben ülő Czeglédy Csaba cége – derül ki abból a kihallgatási jegyzőkönyvből, amelyet Gyurcsány Ferenc felesége hozott nyilvánosságra. Dobrevet pénteken hallgatta meg tanúként az ügyészség a különböző kölcsönügyletek miatt.

Mint a Lokál is beszámolt róla, múlt héten tanúként hallgatták meg Gyurcsány Ferenc feleségét, az Altus Portfólió Kft.-t vezető Dobrev Klárát a NAV adónyomozói Kecskeméten a Czeglédy-üggyel kapcsolatban. A hatóság az előzetesben ülő Czeglédy Csaba cégei részére az Altus által nyújtott kölcsönökkel kapcsolatban tett fel kérdéseket.


Az már korábban is kiderült, hogy Gyurcsányék (a DK elnöke tavaly szállt ki az Altusból) többször is több tízmillió forintot adtak kölcsön a hárommilliárdos adócsalás miatt eljárás alatt álló Czeglédy Csaba cégének, a Human Operator Zrt.-nek. Sajtóhírek szerint először 2016 februárjában 80 millió, majd ugyanezen év augusztusában 90 millió forint kölcsönt folyósított az Altus a Human Operatornak.

Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc /Fotó: Lokál

Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc /Fotó: Lokál

Dobrev Klára a kihallgatása után arról beszélt, hogy összesen háromszor adtak kölcsönt Czeglédynek. Gyurcsány felesége később megosztotta a kihallgatási jegyzőkönyvet, amelyből kiderült, hogy a harmadik hitelügylet idén márciusban keletkezett, és 35 millió forintról szólt. Erről maga Gyurcsány korábban az írta a Facebook-oldalán, hogy Czeglédy azért nem tudta visszafizetni, mert időközben előzetes letartóztatásba került.


Czeglédy Csaba /Fotó: szegedma.hu

A kihallgatási jegyzőkönyv szerint azonban a 35 milliós kölcsönt április 30-ig kellett volna visszafizetnie Czeglédynek, de ebből csak 10 milliót adott vissza. Csakhogy Czeglédyt csupán másfél hónappal később, június 15-én vették őrizetbe. A kihallgatást vezető nyomozó rá is kérdez az ellentmondásra Dobrevnél, aki csupán annyit mond erről, hogy szerződésmódosítás nem készült, Czeglédy „szóban jelezhette”, hogy nem tud törleszteni. Dobrev azt is elmondja, hogy a tartozás behajtására semmilyen intézkedést nem tettek.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a történtek után azt mondta, meg kell vizsgálni, hogy kiknek adott még kölcsön Gyurcsány Ferenc, mivel ez esetben tiltott hitelintézeti tevékenység gyanúja is felmerülhet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek