2019. január 16., szerda
Gusztáv

Külföld

Dicsekedett tettével a New York-i merénylő

„A New York-i terrorista boldog volt, amikor azt kérte, hogy a kórházi szobájában kifüggeszthesse az Iszlám Állam lobogóját. Megölt nyolc embert, súlyosan megsebesített tizenkettőt. Halálbüntetést kell kiszabni rá!” – írta csütörtökre virradóra Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök.

Ismert: Sayfullo Saipov ellen szerdán emeltek vádat, miután Manhattanben teherautóval az Iszlám Állam terrorszervezet nevében nyolc halálos áldozatot és több súlyos sebesültet követelő, gázolásos terrorakciót követett el. A hét éve az Egyesült Államokban élő 29 éves üzbég származású férfit többrendbeli emberölés és külföldi terrorszervezetnek nyújtott támogatás címén helyezték vád alá. A férfit a merénylet után hasba lőtték a rendőrök, jelenleg kórházban ápolják, ahol megműtötték, majd kihallgatták. Az NBC televízió szerint nemhogy semmit nem bánt meg a terrorista, de még dicsekedve is beszélt a merényletről.


(MTI/EPA/Justin Lane)

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Így manipulálták a sajtót Sorosék

    Így manipulálták a sajtót Sorosék

    Rendszeresen írtak jelentéseket a  Soros-alapítvány vezetői Soros Györgynek a migrációs nyomás növekedésével. A migránsok számán és összetételén túl arról is beszámoltak, hogy miként tálalják ezt a közvélemény elé.

  • Hamburgert szolgált fel a Fehér Házban Trump

    Hamburgert szolgált fel a Fehér Házban Trump

    Az amerikai elnök, Donald Trump óriási hamburger party-t rendezett a Fehér Házban. Az elnök nem furcsa hóbortjának köszönhetően szolgált fel a patinás környezetben többféle gyorséttermi fogást, hanem a több mint három hete tartó részleges kormányzati leállás miatt – a Fehér Ház személyzetének többsége szabadságon van– volt kénytelen ezzel fogadni az amerikai főiskolai futball-bajnokság győztes csapatát.