EUR: 344,45 Ft
CHF: 317,06 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Belföld

Díjat kapott Zacher Gábor és a „gördeszkás atya”

Első alkalommal ítélte oda az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt a rangos elismerést, amelyet még tavaly alapítottak: a Magyar Fiatalokért Díjban dr. Zacher Gábor, a Honvédkórház osztályvezető főorvosa és a „gördeszkás atyaként” ismertté vált Lendvai Zoltán rédicsi plébános részesült.

– Egy új díj rangját az első díjazottak teremtik meg – mondta a tegnapi díjátadó ünnepségen Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) minisztere. Kiemelte, hogy több generációt is elismerés illet, így van már például Idősekért Díj is. A miniszter szerint a legfontosabb szempont ennek az elismerésnek az odaítélésénél, hogy az illető legyen hiteles, és bízni lehessen benne.


Dr. Zacher Gábor szerint a fiatalokkal kapcsolatban az a legfontosabb üzenet, hogy merjünk szemtől szemben kommunikálni velük, és adott esetben tanuljunk is tőlük. Míg Lendvai Zoltán atya egy mosolyfakasztó esetet idézett fel, amikor egy fiatal a gördeszkástudását látva annyit mondott: „Plébános úr, maga nagyon ügyes. Van Isten?” – A játék megnyitja a szíveket – tette hozzá Zoltán atya.

/Fotó: MTI – Mohai Balázs

Novák Katalin, az Emmi államtitkára kiemelte: a szülők, a pedagógusok, sőt a kormányzat is ajtókat mutatnak és nyitnak meg. – Mi például az ingyenes nyelvvizsgával és az ingyenes KRESZ-vizsgával is ajtókat nyitunk a fiatalok számára – mondta Novák Katalin.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek