EUR: 321,34 Ft
CHF: 284,50 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb IX.kerület

Díjat nyert a Közös-többszörös

Közös-többszörös kategóriában bizonyult a legjobbnak Ferencváros! A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) az Európa Tanáccsal közösen 2008 óta minden évben meghirdeti a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programját.

Az idei pályázati szakasznak két témája volt: az egyik a helyi polgárőrség és az önkormányzat együttműködése. A másik téma a „Közös-többszörös” – a településen élő romák és nem romák példaértékű közös(ségi) programjai és tevékenységei. Ezek kiemelt célja az olyan jó gyakorlatok felkutatása, mint a feszültségek enyhítése, a roma és nem roma párbeszéd elősegítése, az előítéletek csökkentése.


Ez utóbbi témában pályázott Roma Koncepciójával a ferencvárosi önkormányzat. A kerületi program céljai közt szerepel többek között a szegénységben, társadalmi szegregációban élők arányának, valamint a roma és nem roma népesség közti társadalmi különbségek csökkentése, továbbá a roma nők, valamint a szegény családban élő gyermekek helyzetének javítása. Kiemelt szerepet kapnak a társadalmi összetartozást, felzárkózást szolgáló programok a kulturális programoktól kezdve a gyerektáboroztatáson át az otthonfelújítási pályázati lehetőségekig.

A minden elemében előremutató, több más kerület és település által is követett Roma Koncepció méltán nyerte el az első díjat kategóriájában, amelyet a prezentációt követően Oláh Anna esélyegyenlőségi referens és Bácskai János polgármester vett át Schmidt Jenőtől, a TÖOSZ elnökétől.

Kapcsolódó Cikkek