EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Kecskemét

Diplomata hölgyek ismerkedtek hírösségeinkkel

A világ számos országából delegált 12 diplomata hölgy érkezett a napokban Kecskemétre, akiket dr. Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya és Szijjártó-Nagy Szilvia, a külgazdasági és külügyminiszter házastársa kísért el városunkba. A látogatás apropóját az adta, hogy a szervezők a Magyarországra akkreditált nagykövet asszonyok részére évente két alkalommal tartanak hasonló összejöveteleket.

Az idei programsorozat keretében a Városháza dísztermében fogadta a vendégeket Szemereyné Pataki Klaudia. Kecskemét polgármestere köszöntőjében bemutatta a város fontosabb épített, kulturális és gazdasági nevezetességeit, a szecessziós építészetet, Katona és Kodály örökségét, valamint a Mercedes-Benz által fémjelzett ipari fejlődést.


A nagykövetek a Városháza dísztermében nézhették végig az előadásokat.

Beszédének nyomatékot adott a Kecskemét City Balett és a Kodály iskola Aurin Leánykarának a fellépése, amelyek még a minden bizonnyal sok szép produkciót látott magas rangú delegációt is elkápráztatták. Végig mosolyogva, elismerő bólintásokkal és hosszas tapssal nyugtázták a világszínvonalú műsort.

A jeles vendégek ezután megtekintették a város több látványosságát, köztük a szecesszió hazai ágának emblematikus épületét, a Cifrapalotát is. A nagykövet asszonyok az alábbi országokat képviselték: Angola, Bulgária, Chile, Ecuador, Fülöp-szigetek, Indonézia, Kanada, Litvánia, Marokkó, Palesztina, Portugália, Ukrajna.

Kapcsolódó Cikkek