EUR: 321,27 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Dobozba csomagolva hagyták a vonaton Zsömiéket

Egy budapesti pályaudvar diszpécsere riasztotta kétségbeesetten a Fehérkereszt Állatvédő Ligát, ugyanis egy üresen álló vonaton, valami nyöszörgött egy ülések között “felejtett”dobozban. Az állatvédők azonnal a helyszínre siettek, ahol egy édes kölyökkutya fogadta őket.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga jogsegély szolgálati irodáját telefonon hívták a Keleti pályaudvar diszpécseri irodájából. A szívfacsaró történetről az állatvédő szervezet vezetője mesélt.


Zsömi már jól érzi magát
Forrás: Fehérkereszt Állatvédő Liga

– Azt közölték velünk, hogy beérkezett a pályaudvarra egy vonat és a szokásos átvizsgálás során a már üres vonaton találtak egy dobozt, melyet be akartak vinni a talált tárgyak közé. Ám a doboz mozogni kezdett és „hangokat is adott”. Erre azonnal kinyitották a dobozt és legnagyobb csodálkozásukra két, pár hetes kölyökkutyát találtak benne – mondta a Lokálnak Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke.

– Munkatársaim azonnal kimentek megmenteni a két kis jövevényt akik nagyon rossz állapotban voltak. Kiderült, hogy férgesek és bolhásak. A szakszerű ellátás után azonban a két kis csöppség pár órán  belül abszolút jobban érezte magát – tudtuk meg Szilágyi Istvántól.


Mindkét utazó kölyök egy napon belül hozzáértő szerető gazdákhoz is került. Ám az állatvédő szervezet elnökének nővérét annyira meghatotta a történet és persze a kiskutyák cukisága is, hogy egyiküket Zsömit azonnal örökbe is fogadta.

– Zsömi nagyon hálás nekem, hogy megmentettem, mert gyakori találkozásainkkor rendületlenül jó házőrző módjára csak egyedül rám morog – nevette el magát Szilágyi István.

 

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek: 

Kapcsolódó Cikkek

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

 • Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Rekordsebességgel terjednek az interneten azok a fotók és rövid videók, amelyek megörökítették, hogyan szállta meg rendszeresé váló “tettestársával”, Szél Bernadettel az MTVA székházát ismét, de ezúttal közkinccsé tett lyukas zoknijában az ellenzéki performanszok állandó főszereplője, Hadházy Ákos független képviselő.

 • Munkamorál

  Munkamorál

  Nem szaladnék bele ebbe a túlóratörvény pofonba (ajtóba), de azért halkan megjegyzem: nem igazán értem, hogy mi itt a probléma.