EUR: 344,48 Ft
CHF: 318,69 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

Dobozba csomagolva hagyták a vonaton Zsömiéket

Egy budapesti pályaudvar diszpécsere riasztotta kétségbeesetten a Fehérkereszt Állatvédő Ligát, ugyanis egy üresen álló vonaton, valami nyöszörgött egy ülések között “felejtett”dobozban. Az állatvédők azonnal a helyszínre siettek, ahol egy édes kölyökkutya fogadta őket.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga jogsegély szolgálati irodáját telefonon hívták a Keleti pályaudvar diszpécseri irodájából. A szívfacsaró történetről az állatvédő szervezet vezetője mesélt.


Zsömi már jól érzi magát
Forrás: Fehérkereszt Állatvédő Liga

– Azt közölték velünk, hogy beérkezett a pályaudvarra egy vonat és a szokásos átvizsgálás során a már üres vonaton találtak egy dobozt, melyet be akartak vinni a talált tárgyak közé. Ám a doboz mozogni kezdett és „hangokat is adott”. Erre azonnal kinyitották a dobozt és legnagyobb csodálkozásukra két, pár hetes kölyökkutyát találtak benne – mondta a Lokálnak Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke.

– Munkatársaim azonnal kimentek megmenteni a két kis jövevényt akik nagyon rossz állapotban voltak. Kiderült, hogy férgesek és bolhásak. A szakszerű ellátás után azonban a két kis csöppség pár órán  belül abszolút jobban érezte magát – tudtuk meg Szilágyi Istvántól.


Mindkét utazó kölyök egy napon belül hozzáértő szerető gazdákhoz is került. Ám az állatvédő szervezet elnökének nővérét annyira meghatotta a történet és persze a kiskutyák cukisága is, hogy egyiküket Zsömit azonnal örökbe is fogadta.

– Zsömi nagyon hálás nekem, hogy megmentettem, mert gyakori találkozásainkkor rendületlenül jó házőrző módjára csak egyedül rám morog – nevette el magát Szilágyi István.

 

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek: 

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  A kormánypártok az Országgyűlésben elfogadott határozat alapján megerősítették, hogy a klímavédelmi célok változatlanok a gazdaság és a munkahelyek védelme mellett – tartalmazza a Fidesz-frakció helyettes vezetőjének szerdai, az MTI-hez eljuttatott sajtónyilatkozata.

 • 5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  A járványhelyzet alatt több helyen hoztak olyan intézkedéseket, amelyekkel a biciklis közlekedést könnyítik meg és ösztönzik. Ezek egy része még most is érvényben van, ezért kézenfekvő a biciklit választani a környezetszennyező autó helyett vagy a zsúfoltabb tömegközlekedés helyett.

 • Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Jégesővel érkezett a vihar Magyarország  déli részére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján hívják fel a figyelmet arra, hogy riasztást adtak ki a vihar miatt.

 • A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) arra kéri a főváros vezetését, hogy ne akadályozza a Liget Budapest Projekt befejezéséhez szükséges múzeumok és a színház megépítését – tartalmazza az egyesület elnökségének közleménye, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.