2020. május 24., vasárnap
Eszter, Eliza

Belföld

Dömötör Csaba: Nem “Soros-tervnek” nevezi, de Soros tervét támogatja az EP

Nem “Soros-tervnek” nevezik, ám Soros György amerikai üzletember javaslatai tükröződnek vissza az Európai Parlament (EP) és az Európai Bizottság döntéseiben – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

Dömötör Csaba azt mondta: az Európai Parlament elfogadta azt a szakbizottsági javaslatot, amely kiállt egy felső határ nélküli állandó menekültelosztási rendszer mellett.


Ez összecseng Soros György álláspontjával – tette hozzá, utalva arra, hogy az üzletember évi egymillió migráns befogadását javasolta és azt, hogy a tagállamok fejenként 9 millió forintot biztosítsanak két éven át a migránsok életkezdéséhez, a meglévő uniós felzárkóztatási alapok terhére.

Annak a véleményének is hangot adott a milliárdos, hogy Európa összeomlik, ha nem lesz kötelező elosztási rendszer – sorolta a politikus.


Úgy vélekedett: ezeknek a tervek megvalósításának csak tagállami oldalról lehet “keresztbe feküdni”, ezért egyáltalán nem mindegy, hányan állnak a magyar kormány mögött, vagyis a nemzeti konzultációban hányan vesznek részt.

Ebben a helyzetben Magyarországnak szövetségeseket kell keresnie a betelepítési tervek megakadályozásáért – mondta Dömötör Csaba. Kiemelte: a visegrádi együttműködés (V4) jó alapot jelenthet ehhez, és úgy tűnik, a jövőben Ausztriára is számíthat Magyarország a kvótaellenes küzdelemben, szemben a magyar ellenzéki pártokkal, amelyek Brüsszelben “rendre megszavazták” a kötelező kvótáról szóló terveket, majd itthon ezt letagadták.

Dömötör Csaba a Kossuth Rádió keddi 180 perc című műsorában azt mondta: az Európai Bizottság csak beszél a külső határok védelméről ám forrásokat nem szán erre.

Példaként említette, hogy amikor Magyarország a déli határvédelemre fordított 200 milliárd forintos összeg felének megtérítését kérte, ezt elutasították. Vagyis a forrásokat nem a határvédelemre, hanem a menekültek elosztására fordítják – vonta le a következtetést.

Kitért arra is, hogy az elképzelések szerint a migránsokat azokba az országokba telepítenék először, amelyek eddig nem fogadtak bevándorlókat: a V4 tagállamaiba, Csehországba, Lengyelországba, Magyarországra és Szlovákiába.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek