2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Tatabánya Zalaegerszeg

Dupla ünnep a megújult bölcsiben

A legkisebbek egyik intézménye szépült meg Tatabányán. A Dózsakerti Bölcsőde egy több mint 120 millió forintos beruházásnak köszönhetően új külsőt és modern belsőt kapott.

A fejlesztések során nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a gyermekeket a jövőben korszerűbb körülmények között és barátságosabb környezetben neveljék.


– Duplán ünnepelhettünk, egyrészt az intézmény 40. születésnapját, másrészt az épület teljes átalakítását – fogalmazott Schmidt Csaba polgármester. – Kívülről és belülről is megújult a bölcsőde, és ezúton is szeretném megköszönni a gyermekek, a szülők és az itt dolgozók türelmét, amit a munkálatok idején tanúsítottak. Bízom benne, hogy az intézmény továbbra is az önfeledt játék és a játékos nevelés helyszíne lesz.

A megújulás egybeesett az intézmény negyvenedik születésnapjával, tehát volt ok az ünneplésre

Szebb lett kívül is…

…belül is

Az önkormányzat fejlesztésének köszönhetően a bölcsőde energiahatékonyabb lett, új eszközöket kapott, amelyek a gyermekek fejlődését segíthetik. Ezenkívül az újításkor nagy hangsúlyt helyeztek az akadálymentesítésre is, továbbá az intézmény egy sószobával is gazdagodott, ami nagy segítség az asztmában szenvedő gyerekeknek.


A 40 éves intézmény átalakítása nagy örömöt okozott a kicsiknek, a szüleiknek és az intézmény összes munkatársának.

– Mivel az épület már negyvenéves, így fontos volt ez a felújítás – hangsúlyozta Farkas Tünde, a Tatabányai Egyesített Bölcsődék intézményvezetője. – Most már olyan infrastruktúrával rendelkezünk a beruházásnak köszönhetően, ami minden szempontból megfelel a mai kor követelményeinek.

Az ünnepélyes átadón egy kedves műsorral a kicsik is köszönetet mondtak az új bölcsődéjüknek. A nap zárásaként az intézmény csoportjai egy tortával ünnepelték a megújult épületet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.