2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb X.kerület

Edit követi a hangját

Nyíregyházáról indult, jelenleg Kőbányán él Zentai Edit, akinek a hangjával rádiókban, reklámokban, rendezvényeken is találkozhattak már olvasóink. Gyerekkori álmait követve énekesi karrierjét (is) építgetve döntött úgy, hogy a fővárosban kezd új életet két gyermek édesanyjaként.

– Emlékszem, hogy már gyerekként fogékony voltam a zenére, és anyukám által hallgatott dalokat énekeltem, ha egyedül voltam otthon – emlékezett vissza a nyíregyházi gyermekkora és a karrier indulására Zentai Edit, a Kőbányán élő műsorvezető-énekes. – Amikor magamban daloltam, mindig azt képzeltem, hogy egyszer ezt egy nagy színpadon embereknek is előadhatom. Szép lassan eljutottam odáig, hogy iskolai énekkarba kerültem, és akár maradhattam is volna ezen a vonalon, de az élet máshogy alakult.


Már gyerekként is énekesnő akart lenni

Korán férjhez ment és két gyermeknek is életet adott, ami azt jelentette, hogy egy időre biztosan háttérbe kell szorítania gyerekkori álmait.

– Nem kerültem távol a zenétől, mert anyaként is énekeltem, igaz, csak otthon vagy később karaokebulikban. Aztán évekkel később az akkor tizenhárom éves lányom mondta, hogy miért nem indulok el az akkoriban debütáló Megasztár című műsorban. Nevettem, ugyan, 36 évesen mit keresnék én ott. Aztán csak elmentem a meghallgatásra, és nem bántam meg, annak ellenére, hogy nem lettem szó szerint megasztár, de a beköltözésig eljutottam.


Edit a kezdőlökést megkapta, és egy nyíregyházi zenekar meg is kereste, amely pont az ő karakterét akarta a mikrofonja előtt látni. Az üzlet beindult és a helyi rádió is lecsapott rá, reggeli műsorvezetőként alkalmazták.

– Ezer fokon égtem műsorvezetőként, énekesként és rádiósként, közben kozmetikusként dolgoztam. A mostani párom pedig azt javasolta, költözzek a fővárosba, ahol több lehetőség adódik. Mondhatni, új életet kezdtem. Jelenleg itthonról készítek műsorokat, reklámokat, valamint esküvőkön, rendezvényeken dolgozom műsorvezetőként, ceremóniamesterként vagy épp énekesként.

Minden megy otthonról (Fotó: Máté Krisztián)

Az utóbbiról sem mondott le, annak ellenére, hogy nagyon nehéz a legnagyobbak közé emelkedni. Nagy álma, hogy egyszer saját dalát dúdolják az emberek, a fiókban pedig már hever is néhány kész vagy félkész nóta.

– Sokrétű az életem, de még mindig azt mondom, keresem a helyem. Budapestet és szűkebb otthonomat, Kőbányát viszont már megszoktam, sőt azt mondom, két otthonom van, Nyíregyháza és Kőbánya.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.